- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Миомир јури два полуфинала у истом дану

© Tanjug / Peter Schneider/Keystone via APМиомир Кецмановић
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2023
Пратите нас
Миомир Кецмановић, српски тенисер, пласирао се у четвртфинале турнира 250 серије у кинеском Ченгуу после победе над Французом Корентаном Мутеом резултатом 6:2, 6:4. Противник за полуфинале биће му немачки тенисер Александар Зверев који је елиминисао руског тенисера Павела Котова.
Нема Миомир Кецмановић сезону из снова, али на турниру у Ченгуу одличан тенис о чему говори пласман у четвртфинале.
Српски тенисер први је стигао до брејка, али је увек неугодни Муте одмах узвратио, после чега су разменили по још један. Кључни тренутак догодио се у петом гему када је Миомир по трећи пут противнику одузео сервис и освојио први сет.
Током другог сета претио је да се догоди исти сценарио, али је овога пута размењен по један брејк, да би у деветом гему српски тенисер направио и други. Искористио је прву меч лопту и заказао битку за полуфинале.
Биће то велики тест за Кецмановића јер га очекује Александар Саша Зверев. Далеко од тога да српски тенисер неће имати шансе против бившег броја два, што доказује меч осмине финала у којем се немачки тенисер намучио против Руса Павела Котова.
Зверев је први сет успео да избори после тај-брејка, након што му руски тенисер није дозволио да искористи једину брејк лопту. У другом сету поново није било много шанси за одузимање сервиса противнику, али овога пута први је до ње стигао Рус који је искористио прилику и одвео меч у трећи сет.
Павел је у трећем сету потпуно стао, Зверев је успео да да искористи тај пад и са три брејка обезбедио је место у четвртфиналу.
Да Миомир има тежак, али не и немогућ задатак, доказује и међусобни скор са немачким тенисером. У два меча колико су одиграли српски тенисер победио је једном.
Занимљиво је да ће истог дана Миомир изаћи на терен и у дублу јер је са Александром Бубликом такође стигао до четвртфинала, а противнички пар биће им Франциско Кабрал и Рафаел Матос.
Новак Ђоковић Бен Шелтон УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2023
СПОРТ
Некада Надал и Федерер, а сада – ко то инспирише Ђоковића?
Џон Мекинро - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2023
СПОРТ
Кад и Мекинро занеми... /видео/
Корентан Муте - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2023
СПОРТ
Француз припрема тениску револуцију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала