- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Некада Надал и Федерер, а сада – ко то инспирише Ђоковића?

© AP Photo / Manu FernandezНовак Ђоковић Бен Шелтон УС Опен
Новак Ђоковић Бен Шелтон УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2023
Пратите нас
Патрик Муратоглу, тениски тренер, често има речи хвале за Новака Ђоковића, првог тенисера света, а поред тога врло добро зна да процени сваки сегмент игре српског аса. Говорећи у емисији „Око тренера“ франуцски сттручњак истакао је да верује да Новак и даље има амбиције за велике титуле, а да му у томе помажу Карлос Алкарас и Данил Медведев.
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, освајањем 24. Гренд слем титуле многе је „натерао“ да признају да је најбољи свих времена, што је рекао и Рафаел Надал, док је Роџер Федерер истакао да је српски ас „подигао лествицу“ у односу на остале.
Међу онима који га хвале је и бивши тренер Серене Вилијамс, чувени и цењени Патрик Муратоглу који сматра да Новака жеља да буде бољи води до титула и у 36. години.
„Он жели да буде на врху света, изнад свих. Жели да буде најбољи. То га је водило. То што је сада очигледно најбољи са 24 титуле, то неће променити јер он има конкуренцију“, рекао је Муратоглу.
Француски стручњак верује да Новаку после одласка Федерера и одсуства Надала требају достојни ривали који ће знати да га победе и на највећим турнирима што су успели Данил Медведев и Карлос Алкарас.
Због тога Муратоглу верује да је присуство Руса и Шпанца важно за Ђоковићеву каријеру, као што су то некада били Рафаел Надал и Роџер Федерер.
„Има Карлоса Алкараса који га много гура, Медведева који га много гура, а можда сутра и друге који ће га много гурати, а он и даље жели да буде на врху света“, истакао је француски тренер.
Новак већ годинама обара историјске тениске рекорде за које се веровало да нико неће моћи да их надмаши. Када је дошао до 24. Гренд слема више није било тенисера са којим би га упоређивали, већ само са тенисерком Маргарет Корт која је имала исти број титула.
Муратоглу верује да докле год постоји рекорд који може бити оборен, Новак ће бити на терену.

„Он жели да пише историју. Он несумњиво жели да буде најбољи свих времена. И ако може да обори рекорд који ће остати заувек, који никада неће бити оборен у историји, то је довољно да му пружи највећу мотивацију и он је има", рекао је Муратоглоу.

Новак Ђоковић, Роџер Федерер, Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2023
СПОРТ
Федерер коначно признао: „Новак је подигао лествицу“
Новак Ђоковић и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2023
СПОРТ
Новак открио: „Хватао сам белешке од Федерера“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2023
СПОРТ
Новак објавио распоред до краја године – познато које титуле напада српски ас
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала