- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српске шампионке знале да иду у Париз и пре него што су „купиле карту“ /фото/

© AP Photo / Virginia MayoОдбојкашице Србије
Одбојкашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2023
Пратите нас
Верујте у своје снове, парола је које се чврсто држе одбојкашице Србије, па су тако са вером отишле у Кину како би обезбедиле визу за Олимпијске игре. То су и учиниле, али је Јелена Благојевић, помоћни тренер Ђованија Гвидетија, открила да је цео тим веровао да иде у Париз и пре него што је то било званично.
Изузетно напоран распоред овог лета имале су српске одбојкашице, али су на најлепши могући начин заокружили тај период, најпре сребрном медаљом на Европском првенству, а онда и пласманом на Олимписјке игре у Париз следеће године.
Током квалификација није било лако, поготово због умора, међутим циљ је био јасан, виза за Париз се мора обезбедити, и том циљу одбојкашице су се потпуно предале, а када се нечему тако срчано предате у то морате и да верујете баш као репрезентација Србије.
Јелена Благојевић која је дуго била у улози репрезентативке, сада са клупе као помоћни тренер бодри и саветује вицешмапионке Европе, а што је најважније учи их да верују.
Бивша одбојкашица објавила је фотографију папира на ком је нацртан Ајфелов торањ окружен олимпијским круговима. Тај цртеж чврсто је држала у току утакмице српских одбојкашица после које су оне и дефинитивно обезбедиле учешће на Олимпијским играма.
Визуализирајте своје циљеве“, написала је Јелена.
Одлазак у Париз учинио је поносном и једну од најбољих кошаркашица света Тијану Бошковић којој у богатој ризници медаља фали залто са Олимпијских игара.
Трећа срећа, Париз, стижемо“, написала је велика српска шампионка.
Маја Огњеновић - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2023
СПОРТ
Капитен над капитенима: „Било је напорно – победили су жеља и менталитет“
Србија Шведска одбојкашице - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2023
СПОРТ
Српске одбојкашице иду на Олимпијске игре!
Маја Алексић - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2023
СПОРТ
„Оваквој Србији нико ништа не може!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала