- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Време је за нову сезону АБА лиге – Партизан и Звезда опет у главној улози

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошарка
Кошарка - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
Пратите нас
Нова сезона у регионалној кошаркашкој АБА лиги стартује сутра утакмицом Сплит - Студентски центар, а титулу брани Партизан, који је прошле сезоне у финалу плеј-офа био бољи од Црвене звезде 3:2 у победама.
Прво коло ће у петак од 18 сати отворити кошаркаши Сплита, који ће на свом терену играти са екипом Студентског центра из Подгорице.
У суботу ће Цедевита Олимпија у Љубљани од 18 сати дочекати Мегу, док ће пола сата касније у Подгорици играти Будућност и Задар. Игокеа ће од 20 часова у Лакташима дочекати Црвену звезду.
Екипа Борца ће у недељу од 18 сати у Чачку играти са Цибоном, док ће се у Железнику од 20 часова састати ФМП и Крка. Кошаркаши Партизана ће у понедељак у Штарк арени у 19 сати дочекати Морнар из Бара.
Партизан и Црвена звезда у нову сезону улазе са истим великим амбицијама и јасно је да су први фаворити за титулу.
Црвена звезда је у летњем прелазном року довела 10 кошаркаша (Дејан Давидовац, Марко Симоновић, Милош Теодосић, Адам Ханга, Мајк Тоби, Џоел Боломбој, Рокас Гиедраитис, Шабаз Нејпир, Јаго дос Сантос и Немања Бјелица), а "црвено-беле" је напустило исто толико играча (Стефан Марковић, Лука Вилдоза, Хасан Мартин, Џон Холанд, Бенџамин Бентил, Огњен Добрић, Факундо Кампацо, Филип Петрушев, Никола Ивановић и Мирослав Радуљица).
Тренер Црвене звезде Душко Ивановић је истакао уочи почетка сезоне да су циљеви клуба увек највећи.
„Ја сам у великом клубу који се зове Црвена звезда и ту су циљеви увек највећи. Ја бих да идем из утакмице у утакмицу, па ћемо да видимо како ћемо. Примарни циљ је да добијемо прву утакмицу. То је прво. Онда ћемо да видимо друго. Што се тиче играча, ја мислим да сам потписао и сигурно сам потписао добре играче, али скуп добрих играча не значи и добар тим, морамо да радимо на томе", навео је Ивановић.
Партизан су напустили Јам Мадар, Данте Егзум, Матијас Лесор и Јоанис Папапетру, док су у редове „црно-белих" стигли Огњен Јарамаз, Пи Џеј Дозир, Френк Камински и Матеуш Понитка.
„Желимо да дамо све од себе, да имамо у мислима наше предивне навијаче који нам дају енергију, који су прошле године носили тим да игра на највишем нивоу. То је једини циљ, у оба такмичења, прво АБА, а потом Евролиги. Имамо још пет дана до прве званичне утакмице. Пробаћемо да их искористимо, да пробамо да отклонимо све оне слабости које смо имали у припремном периоду, да инсистирамо на добрим стварима и да што спремнији дочекамо сезону, која је изазовна у сваком погледу. Са невероватним бројем утакмица", истакао је тренер Партизана Жељко Обрадовић и додао да црно-бели желе да доведу још једно појачање.
У плеј-офу АБА лиге играће осам првопласираних тимова.
Четвртфиналне и полуфиналне серије играће се на две победе.
Финална серија биће одиграна на три победе.
Демијан Лилард - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
СПОРТ
Осам имена за посао лета – и оптужба за „преговоре“: „Проверите то...“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала