- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Теодосић открио два мотива за повратак у Србију

© Фото : fiba.basketballРепрезентативац Србије Милош Теодосић
Репрезентативац Србије Милош Теодосић - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
Пратите нас
Кошаркаш Црвене звезде Милош Теодосић изјавио је да је срећан што ће играти ове сезоне за црвено-беле и додао да жели да се са шампионом Србије бори за нешто велико.
Теодосић је у летњем прелазном року стигао у Црвену звезду из Виртуса. Он је на почетку разговора рекао да је генерално задовољан досадашњом каријером.
Кошарка - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
СПОРТ
Време је за нову сезону АБА лиге – Партизан и Звезда опет у главној улози
"Сигурно да је било можда неких прилика да је могао да се освоји који трофеј више, али не бих мењао много. За сада је све било задовољавајуће", рекао је Теодосић за клупски сајт.
Он је истакао да је срећан што ће играти за Црвену звезду, пошто навија за овај клуб.
"Можда немам праву слику јер није одиграна ниједна званична утакмица. Можда ћу већи утисак имати после првих одиграних утакмица. Из године у годину је било прича, било је договора. Договор је био са председником клуба да ове године дођем. Договорили смо се за два минута, срећан сам. Знам да ће бити много рада, нервозе и свега, али видећемо. Треба да се фокусирамо и концентришемо на нас и нашу игру. Сигуран сам да ће тако и резултати да дођу", додао је Теодосић.
Он је прокоментарисао недавну изјаву Немању Недовића да је ово можда најјачи тим Црвене звезда у новијој историји клуба.
"Сигурно је да је једна искусна екипа, са искусним тренером. Да ли је ово најјача Звезда икада? Не знам, не бих улазио у то. На нама је да радимо и уз помоћ навијача да отворимо што је могуће боље и да уђемо што раније у самопоуздање. Са тим можемо да направимо супер резултат. Не бих био еуфоричан ни давао прогнозе. Потребно је да утакмицу по утакмицу градимо атмосферу да играмо до маја или јуна", навео је Теодосић.
Црвена звезда ће у првом колу Евролиге петог октобра у Београду играти против Асвела.
"Сигурно да ће бити за мене врло емотивно и нешто што сам дуго прижељкивао. Сигуран сам да ће наши навијачи доћи и подржати нас, екипу која може да направи много тога. Ово је нова екипа, морају бити стрпљиви, требаће времена да се уиграмо. Имали смо неких проблема у припремном периоду са повредама. Није било времена колико је требало да тренирамо заједно, али како нама, тако и другим екипама. Од прве утакмице са Асвелом морамо да уђемо концентришемо и да треба да се боримо за нешто велико", истакао је нови кошаркаш Црвене звезде.
Теодосић је навео су Црвена звезда и успеси са овим клубом били главни мотиви да се врати у Србију.
"Један од мотива је Звезда, а други мотив је да се направи нешто велико са Звездом. Освајати трофеје у иностранству је сјајно, али освајати трофеје са клубом из Србије и са клубом за који навијаш је посебно. То је нешто што желим да осетим и доживим", рекао је Теодосић.
Он се присетио Европског првенства 2009. у Пољској на којем је Србија освојила сребрну медаљу.
"Мени је прва асоцијација, не рачунајући млађе категорије и Железник, та 2009. и Пољска, где смо направили после много година леп резултат са репрезентацијом, са једном младом екипом. Очекивања нису ни близу била велика. То је била и моја прва лична промоција на високом нивоу. То првенство је за мене посебно", подсетио је Теодосић.
Он је од 2017. до 2019. играо за Лос Анђелес Клиперсе.
"После 22, 23, 24 године сам престао да се доказујем другима. Разлог зашто сам отишао у Америку је био тај, да видим колико могу да играм са најбољим играчима на свету. Драго ми је што сам био тамо. Из ове перспективе жао ми је што нисам отишао раније. На крају је мој боравак био сасвим другачији. Не кајем се, драго ми је што сам видео све тамо. Лепо искуство које је мене променило на боље и мој поглед на кошарку", изјавио је Теодосић.
Црвена звезда ће у суботу у првом колу АБА лиге гостовати екипи Игокее.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала