- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Још један Бајденов испад: Путин нема осећај за демократију

© AP Photo / Alex BrandonАмерички председник Џозеф Бајден
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2023
Пратите нас
Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је да његов колега Владимир Путин нема осећај за демократију, преносе новинари блиски Белој кући.
Бајден је говорио на затвореном догађају поводом предстојећих избора у савезној држави Арканзас, где се дотакао широког круга унутрашњих и међународних тема.

„Звук је био испрекидан, па је било тешко чути шта је рекао. Говорио је о рекордном броју отворених радних места, о изјави (некадашњег председника САД Доналда) Трампа о 'веома добрим људима' као одговор на Шарлотсвил и о Путину, за кога је рекао да нема осећај за демократију“, саопштили су новинари.

Пријему је присуствовала и америчка кошаркашица Бритни Грајнер, која је била осуђена у Русији због кријумчарења наркотика и вратила се у САД у оквиру размене затвореника.
Бајдену није први пут да покушава да увреди руског председника. Реагујући на један од првих таквих напада пре неколико година, Путин је подсетио на познати израз из детињства „Ругала се руга, па постала друга“ и позвао свог америчког колегу да наставе дискусију било када, али под условом да то буде уживо. До те онлајн-дискусије никада није дошло.
Амерички председник је раније у интервјуу за „Еј-Би-Си“ изјавио да ће руско руководство морати да „плати цену“ у вези са покушајима мешања у америчке изборе, које се приписује Москви. Осим тога, шеф Беле куће потврдно је одговорио на питање да ли Путина сматра „убицом“. Руски лидер је на то узвратио да сви виде друге онако како процењују себе и пожелео добро здравље свом америчком колеги.
У наставку погледајте најновије издање емисије Мој поглед на Русију:
Председници САД и Русије, Џозеф Бајден и Владимир Путин, на састанку у Женеви - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
СВЕТ
У Бајдена кратке ноге: Колику тежину имају увреде на рачун Владимира Путина?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала