- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Саво Милошевић званично нови селектор БиХ

© AP Photo / Dave ThompsonСаво Милошевић
Саво Милошевић - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2023
Пратите нас
Саво Милошевић, бивши српски фудбалер, постао је селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине потврдио је савез те земље.
На седници Фудбалског савеза Босне и Херцеговине донета је одлука да Саво Милошевић, српски фудбалски стручњак, постане селектор те земље о чему се говорило претходних дана.
Милошевић који је рођен у Бијељини трећи је селектор БиХ од почетка године, а пре њега на том месту су били Фарук Хаџибегић и Мехо Кодро који су смењени јако брзо, први после четири, други после две утакмице.
Тренерску каријеру Милошевић је почео као заменик селектора Црне Горе 2011. године. Предводио је Партизан са којим је освојио Куп Србије, а од 2021. године био је тренер Олимпије из Љубљане у којој је отказ добио после четири месеца.
Бивши српски фудбалер на клупи Змајева дебитоваће 13. октобра за кад је заказано седмо коло квалификација за Европско првенство између БиХ и Лихтенштајна.
Фудбалери Босне и Херцеговине изгубили су шансу да се квалификују на првенство, али ће Милошевић имати прилику да тај резултат поправи следеће године у баражу.

„Од квалификација нисмо одустали, али наша реалност је бараж који је специфична утакмица. Ту нема лепоте, бараж утакмице се играју срцем, борбеношћу и карактером. То сам научио за 32 године бављења спортом и квалитет ту врло мало одлучује“, рекао је Саво Милошевић на конференцији.

Поред тога бивши фудбалер Партизана и даље верује да БиХ могу да се пласирају на шампионат.
„Пре свега бих се захвалио председнику Савеза и руководству на указаном поверењу. Свестан сам да то уопште није била лака одлука, а ја сам овде из само једног разлога. Искрено верујем да ова екипа може да се пласира на ЕП. Тај пут ће бити јако тежак и трновит и верујем да то могу да урадим. Имамо довољно времена да се припремимо до марта, али та припрема мора почети одмах“, рекао је Милошевић поводом баража за Европско првенство.
Најавио је да ће бити промена када је реч о списку репрезентативаца.
На списку су:
Голмани: Ибрахим Шехић, Никола Васиљ, Кенан Пирић.
Дефанзивци: Анел Ахмедхоџић, Аднан Ковачевић, Адриан Леон Баршић, Сеад Колашинац, Амар Дедић, Јусуф Газибеговић, Деннис Хаџикадунић, Елдар Ћивић.
Везисти: Амир Хаџиахметовић, Раде Крунић, Миралем Пјанић, Гојко Цимирот, Бењамин Тахировић, Мирослав Стевановић, Дал Варешановић, Алмедин Зиљкић, Иван Башић, Амар Рахмановић.
Нападачи: Един Џеко, Ермедин Демировић, Смаил Превљак, Лука Менало, Саид Хамулић, Немања Билбија.
„Савез је морао раније послати списак, пре него сам именован. Био сам мало раније укључен, а већину играча смо поновили од мојих претходника. Моја жеља је била да списак буде проширен, а биће ми потребно неколико тренинга да стекнем увид у квалитет свих играча. За бараж ћемо пратити нове играче и ово није коначан списак. Мој план је да екипу вратимо у систем 4-2-3-1 и због тога су на списку додатна имена“, објаснио је Милошевић.
Један од главних циљева, поред резултата за Милошевића јесте да поправи атмосферу у репрезентацији.
„Јако битно за мене ће бити да нађем начин да допрем до њих када видим у каквом су стању играчи. Без мотива је јако тешко натерати човека да даје све од себе. Имам утисак да неки играчи мисле да су сигурни ту, али фудбал не трпи комфор зону", рекао је Милошевић.
Милошевић је коментатисао и неке изјаве из прошлости, које нису најбоље прихваћене у тамошњој јавности.
„Једини начин на који могу да се одбраним су рад и резултати. Без тога ћу бити бивши. Нећу се бавити никаквим причама, а оно што могу да кажем одговорно, нећете наћи зло и мржњу ма колико копали по мојој прошлости. То знају Бог и хиљаде људи који ме познају“, рекао је нови селектор Змајева.
Већ је почело да се говори о томе кога би Милошевић могао да доведе у репрезентацију Босне и Херцеговине, а једно од првих имена које се помиње је капитен Партизана Светозар Марковић.
Дуел Мијата Гаћиновића и Немање Милуновића на утакмици Црвена звезда — Хофенхајм - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2023
СПОРТ
Мијате, алал вера! /видео/
Фудбалска лопта  - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
СПОРТ
Заборављени „српски син“ васкрсао у Холандији – Пикси, обрати пажњу!
Срђан Бабић - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
СПОРТ
Све више Срба је у Русији – како су се снашли?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала