- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Вероникина победа каријере – послала Игу кући и заказала руски дерби

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаВероника Кудерметова
Вероника Кудерметова - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2023
Пратите нас
Вероника Кудерметова, руска тенисерка, пласирала се у четвртфинале турнира у Токију после победе над Игом Швјонтек, донедавно првом тенисерком света, резултатом 6:2, 2:6, 6:4. Не само да је Вероника Пољакињу победила први пут у каријери, већ је ово први меч у којем је против ње освојила сет.
У претходне три године Вероника Кудерметова и Ига Швјонтек одиграле су четири меча и руска тенисерка није успевала да освоји више од три гема по сету, међутим у Токију је виђен другачији сценарио.
Кудерметова је направила два узастопна брејка, повела са великих 3:0 док је противницу допустила само једну брејк лопту у осмом гему коју Ига није искористила, па је тако Вероника изузетно убедљиво завршила први сет.
Међутим, Швјонтек се вратила у другом сету и овога пута је она ибла то која је прва Кудерметовој одузела сервис гем, а током целог сета руска тенисерка није могла да дође до шансе да врати брејк.
Кључан је био трећи гем трећег сета у којем се како се испоставило ломио цео меч. Кудерметова је пропустила две брејк лопте, али је искористила трећу и тако је стекла предност у одлучујућем сету.
До краја меча руска тенисерка није противници дозволила ни најмању наду за повратак и тако је уписала највећу победу у каријери, а до тога је дошло јер је Вероника веровала да може да направи такав подвиг.
„Покушала сам само да верујем да могу да је победим, данас се то десило. Веома сам срећна што сам победила у овом мечу“, рекла је Кудерметова.
Победа Рускиње је изненађење из угла да претходних месеци није играла свој најбољи тенис, углавном је испадала у раним фазама турнира, али са друге стране имала је одличан први део сезоне. Играла је полуфинале Дохе, затим Мастерса у Мадриду и Риму као и финале у Хертогенбушу.
Швјонтек је освојила ове године Ролан Гарос, али се пад форме јасно видео после сезоне на шљаци, а пораз у четвртом колу УС Опена коштао ју је првог места на ком се сада налази Белорускиња Арина Сабаленка.
Из тог угла Веорникина победа није изненађење и ако је некада била добра прилика то је било управо у Токију где Ига није стигла у препознатљивој форми. Руска тенисерка у полуфиналу играће против сународнице Анастасије Пављученкова.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2023
СПОРТ
Од депортације до вечне славе – да ли Аустралија спрема Ђоковићу „Надалов сценарио“ из Париза?
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2023
СПОРТ
Новак: Имам један циљ за моју земљу Србију
Рука са лоптицама за тенис - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
СПОРТ
Млади Рус шокирао „револуционара“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала