Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Гренел: Зашто новинари дозвољавају Саливену и Блинкену да лажу о трупама на КиМ?

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICСпецијални саветник председника САД Ричард Гренел у Београду
Специјални саветник председника САД Ричард Гренел у Београду - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2023
Пратите нас
Бивши специјални изасланик САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел упитао је данас зашто новинари у Белој кући дозвољавају саветнику за националну безбедност Џејку Саливену и портпаролу Беле куће Џону Кирбију да лажу о нагомилавању трупа на административним прелазима између централне Србије и Косова и Метохије.

„Зашто новинари Беле куће дозвољавају Саливену и Кирбију да лажу о нагомилавању трупа између Косова и Србије“, навео је Гренел на друштвеној мрежи X (Твитер), коментаришући текст објављен на порталу „Павловић тудеј“ под насловом: „Председник Србије одбацио тврдње Беле куће: Слање трупа на административну линију Косова је чиста лаж“.

Гренел је јуче оптужио америчког државног секретара Ентонија Блинкена и Саливена да су пласирали лажне информације о распоређивању српских војника административним прелазима са КиМ и истакао да постоји смањење, а не нагомилавање броја војника.
Указао је да је прошле године било 14.000 српских војника, да их је данас 7.500, а до понедељка ће, како је навео, бити 4.000 на административним прелазима.
У вези са актуелном ситуацијом на Косову и Метохији погледајте Спутњикову емисију „Од четвртка до четвртка“:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала