- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шта се дешава са Влаховићем и ко не говори истину?

© Tanjug / Spada/LaPresse via APДушан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2023
Пратите нас
Јувентус је у Бергаму против Аталанте одиграо меч без голова, а на терену се због повреде није нашао Душан Влаховић. Српски репрезентативац није путовао са екипом, док је тренер Масимилијано Алегри одлуку оправдао болом у леђима. Италијански новинар тврди да не говори истину.
Дигла се прашина на Апенинима, тачније у Торину, јер према наводима извесног Иларија ди Ђовамбатисте Душана Влаховића не муче леђа, већ се поново јавио озбиљан проблем са пубалгијом, односно боловима у пределу препона.
Први избор у нападу торинске „старе даме“ управо је због тога пропустио добар део мечева крајем прошле сезоне, а поменута повреда јавила се у зао час када је репрезентација Србије путовала на Светско првенство у Катару.
Код пубалгије је најбољи лек строго мировање, те Влаховића у то време није тренирао са клубом и репрезентацијом, а селектор Драган Стојковић Пикси ипак га је повео на Блиски исток, као и ровитог Александра Митровића који је имао проблем са стопалом.
Причао је касније Пикси да је погрешио што је водио повређене фудбалере и да је то у значајној мери кумовало слабом резултату и елиминацији Србији већ у групној фази Светског првенства у конкуренцији са Швајцарском, Камеруном и Бразилом.
Влаховић је тада избегао оперативни захват, вратио се касније на терен и почео да пружа партије какве се од њега очекују. Мреже су се тресле, али је одсуство минулог викенда у Бергаму показало да се нешто дешава и да неко не говори истину.
„Оно што прича Алегри, не одговара истини. Чувена пубалгија постала је хронични проблем. Толико га боли да га спречава да игра“, рекао је Ђовамбатиста и пробудио сумњу код навијача Јувентуса.
Ипак, угледа „Газета дело спорт“ изашла је у јавност с текстом да би бивши фудбалер Фиорентине и Партизана требало да буде спреман за градски дерби са Торином који је заказан за наредни викенд.
Оно што иде у прилог Алегријевих речи, јесте кинезиолошка трака коју је Влаховић имао на лумбалном делу леђа, што се јасно видело по завршетку меча Јувентус - Леће, који је домаћи састав добио поготком Аркадијуша Милика.
Влаховић је после утакмице скинуо дрес и виделе су се бројне црне траке излепљене по његовим доњим леђима.
То не мора да значи да је Алегри искрен, можда је Влаховић заиста узео да одмори због новог-старог проблема с препонама, као што тврди италијански новинар Ђовамбатиста.
Стефан Славковић Кепа (лево) и Марко Роксић Рокса, шампиони Европе у ПЕС-у - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2023
СПОРТ
Марко одбио да игра против тзв. Косова: „Лојалност према Србији изнад свега“
Детаљ са утакмице Србија – Мађарска, Душан Тадић, Андрија Живковић и Милош Вељковић - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2023
СПОРТ
Срби у првом плану и у Атини – Пикси трља руке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала