- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како чувати Јокића? „Загорчајте му живот“

© AP Photo / Mark J. TerrillНикола Јокић и Ентони Дејвис
Никола Јокић и Ентони Дејвис - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2023
Пратите нас
Недавно је „ЕСПН“ Николу Јокића, српског кошаркаша, прогласио најбољим играчем НБА лиге. Јокић није претходне сезоне добио МВП признање осим у финалу, али слушајући стручњаке најјаче лиге на свету јасно је шта мисле о томе. Стив Кер, тренер Голден Стејта, објаснио је како Јокића нико не уме да чува, што довољно говори о његовом квалитету.
Главна енигма за све НБА тимове је како да, када се сретну са Денвером, чувају Николу Јокића који је Нгетсе прошле сезоне одвео до трофеја и тако показао да решење заправо можда и не постоји.
Стив Кер верује да је најбољи одбрамбени играч у лиги Ентони Дејвис, кошаркаш Лос Анђелес Лејкерса, међутим ни он није спречио српског аса да изведе своје мајсторије на паркету.
„Сви кажу: ‘Неопходан вам је неко ко ће да брани Николу Јокића. Мислим да је Ентони Дејвис одиграо кључну улогу у нашој серији прошле сезоне против Лејкерса у другом колу. Једноставно нам је ускратио простор и играо сјајно у обрани. Он је убедљиво најбољи обрамбени центар у НБА лиги,“ рекао је Кер који је веровао да Дејвис уме да заустави Јокића.
Нагести су у полуфиналу славили у сва четири меча, а само Никола дао је на те четири утакмице укупнпо 101 поен.
„А онда је Денвер разбио Лејкерсе, а Јокић је био невероватан. Дакле, ако се Дејвис мучи са Јокићем, онда се муче и сви остали. Не можете само да погледате и кажете да нам је потребан неко велики и јак да чува Јокића. Пре свега треба да размислимо како да делујемо, како да играмо утакмицу кад против тебе игра такав тип“, истакао је тренер Голден Стејта.
Решење је једноставно како Кер верује покушај да се Николи загорча живот.
„Па, уз помоћ плејмејкера, додавања, загорчавајући му живот на све могуће начине. То је равнотежа која је стварно потребна. Можете бацити великог типа на Јокића и то неће направити разлику. Али у исто време, бићете мање ефикасни у нападу“ , закључио је Кер.
Јокић на крају сезоне није био најкориснији играч лиге, међутим то признање добио је у финалној серији. Током плеј-офа Никола је одиграо 20 утакмица, а просечно је убацивао 30 поена, 13,5 скокова и 9,5 асистенција.
Френк Камински - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2023
СПОРТ
Српски гени се не могу сакрити /видео/
Кемба Вокер - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2023
СПОРТ
Америка је прошлост – сада жели да види Србију: „Једва чекам!“
Репрезентативац Србије Милош Теодосић - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
СПОРТ
Теодосић открио два мотива за повратак у Србију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала