Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Саслушан Милан Радоичић, осумњичен за више кривичних дела

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилан Радоичић
Милан Радоичић - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2023
Пратите нас
Милан Радоичић, који је приведен због инцидента у Бањској на северу Косова, саслушан је у Вишем јавном тужилаштву у Београду.
Милан Радоичић осумњичен је да је са више непознатих особа, починио кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, недозвољена производња, држање, ношење и промет ватреног оружја и експлозивних материја и тешка дела против опште сигурности.
Радоичић је на саслушању негирао извршење кривичних дела која му се стављају на терет, саопштило је то тужилаштво.
Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да осумњиченом одреди притвор због опасности од бекства.
Наредбом о спровођењу истраге обухваћено је више, за сада, непознатих лица, којима се на терет ставља кривично дело тешка дела против опште сигурности.
Према наредби о спровођењу истраге, Милан Радоичић се терети да је од јануара 2023. године до 24. септембра оружје, муницију и експлозивна средства велике разорне моћи набављао из Тузле, Федерација БИХ, које му је, како се наводи, испоручивано на територији Града Београда, најчешће на потезу Бубањ Поток – Врчин, а које је потом преносио и складиштио на неутврђеним локацијама на територији АП Косова и Метохије, где их је скривао у напуштеним објектима и шумама, па је као коловођа групе са више НН лица, заједничким деловањем и опште опасном радњом 24. септембра изазвао опасност за живот људи у месту Бањска на територији АП КИМ.
У вези са актуелном ситуацијом на Косову и Метохији погледајте емисију "Свет са Спутњиком":
Милан Радоичић - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2023
СРБИЈА
Приведен Милан Радоичић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала