- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички стручњак: Демократе да пазе шта желе, изгубили су пријатеља у републиканском табору

© AFP 2023 / SAUL LOEB Представнички дом америчког Конгреса
Представнички дом америчког Конгреса - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2023
Пратите нас
Демократе сада треба да буду опрезне шта желе, јер су одобриле смену човека који им је био прави пријатељ у републиканском табору, изјавио је Тајлер Никсон, стручњак за везе са јавношћу и адвокат бившег саветника предизборног штаба бившег председника САД Доналда Трампа Роџера Стоуна поводом смене председавајућег Представничког дома Конгреса САД.
Према његовим речима, питање је јесу ли америчке демократе добро осмислиле своју стратегију.
Никсон је за Спутњик истакао да су демократе буквално успеле да украду средства пореских обвезника тим својим огромним нацртима буџета, па је могуће да им је ипак свеједно шта ће бити даље.

„Верујем да им се неће свидети када на место председавајућег Представничког дома дође прави републиканац, истински конзервативац, прави финансијски јастреб, који ће их изложити беспоштедној критици и неће играти закулисне игре, као што је радио Мекарти“, закључио је стручњак.

Претходно је објављено да је Представнички дом америчког Конгреса изгласао смену свог председавајућег, републиканца Кевина Мекартија.
Иницијативу за смену Макартија покренуо је његов страначки колега Мет Гејц.
Тензије између двојице републиканаца су прокључале током викенда, након што је председавајући Мекарти, уз подршку демократа, добио неопходан број гласова за усвајање нацрта закона о привременом финансирању владиних агенција.
Међутим, договором о буџетском финансирању који је постигнут касно у суботу нису одобрена средства у износу од шест милијарди долара за финансирање званичног Кијева, јер су конгресмени Гејц са Флориде и други ултраконзервативци инсистирали да су САД потрошиле превише новца на рат Украјине са Русијом.
Зграда Капитола у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2023
СВЕТ
Представнички дом Конгреса САД одобрио нацрт о финансирању владе који искључује помоћ Кијеву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала