- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Одјеци дебакла Србије – Косановић за Спутњик: Најмања је кривица фудбалера

© Фото: Скриншот/You Tube/Sportski zurnalМилорад Косановић, фудбалски тренер
Милорад Косановић, фудбалски тренер - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2023
Пратите нас
Млади фудбалери Србије до 21 године доживели су прави дебакл у другом колу квалификација за Европско првенство у Нотингему где су изгубили од Енглеске резултатом 9:1. Најмању кривицу за пораз упркос лошој игри треба да сносе фудбалери, рекао је за Спутњик Милорад Косановић.
„Најмање је кривица фудбалера, урадили су онако како су обучени, они који су их обучавали они су криви“, почео је Милорад Косановић,српски фудбалски тренер, разговор за Спутњик.
У другом полувремену фудбалери Србије као да нису били на терену, а Енглези су се поигравали и давали голове како су хтели. Колико год су Орлићи изгледали лоше на терену, Косановић истиче да је то био логичан сплет околности.
„То се није догодило већ је то ред потеза. До овога је морало доћи због начина на који држимо институције. То се догодило због оних који их воде. Колико смо оријентисани на то да формирамо струку, толико и добијамо. Уместо озбиљних радника прешли смо на то да нам тренери буду пријатељи, кумови, рођаци, чланови странке и онда постаје нормално да одатле излазе необучени фудбалери“, јасно је истакао Косановић.
Српски тренер и сам је био селектор репрезентације до 21 године у периоду од 2004. до 2005. године, а селекција Србије и Црне Горе тада је стигла до финала Европског првенства.
Сада је велико питање могу ли Орлићи уопште да изборе учешће на Европском првенству.
„Фудбал воде они који не знају да се фудбал разликује од оног од пре неколико година. То је било врло једноставно, ми који смо били прваци Европе и света и стално смо производили играче спали смо на то изгубимо 9:1, то је страшно“, закључио је Косановић.
Последњи велики успех млада реперзентације Србије у овој категорији на Европском првенству имала је 2007. године када су са селектором Мирославом Ђукићем стигли до финала.
После тога Орлићи су испадали у групној фази.
Навијачи Хрватске прослављају победу над Енглеском и пласман у финале - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2023
СПОРТ
Хрвати опет певали усташке песме – селектор „ништа није чуо“ /видео/
Лионел Меси, Аргентина, прослава - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2023
СПОРТ
Циркус у Јужној Америци: Нејмара гађали кокицама – Месија противник пљунуо /видео/
Фудбалска репрезентација Србије У21 - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2023
СПОРТ
Енглези се сладе срамотом Србије: „Били су крволочни“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала