- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Енглези се сладе срамотом Србије: „Били су крволочни“

© Фото : ФССФудбалска репрезентација Србије У21
Фудбалска репрезентација Србије У21 - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2023
Пратите нас
Фудбалери Србије у репрезентацији до 21 године доживели су најтежи пораз у историји од селекције Енглеске резултатом 9:1. Док од Орлића и селектора Душана Ђорђевића разумљиво нема речи о тешком поразу Ли Карсли, селектор Енглеске, хвали се својом селекцијом која је добила невероватно високе оцене.
Фудбалски медиј „One football“ објавио је оцене младих енглеских фудбалера који су понизили Србију у другом колу квалификација за Европско првенство.
По два гола уписали су Џејдон Филоџен, Харви Елиот и Нони Мадуеке,док су се у стрелце уписал и Делап и Роу, док је један аутогол постигао Лука Суботић. За Србију је први и једини погодак уписао Владимир Лучић.
После првог примљеног гола млади српски фудбалери као и да нису били на терену, а то је донело девет голова Енглеске, и четири деветке за офанзивце Енглеске.
Заслужено Филоџен је добио оцену 9,9, после њега се најбоље показао Мандуеке са оценом 9,8, а високу оцену добио је и Делап 9,2.
Додатно понижење за Орлиће је и изјава Лија Карслија, селектора Енглеске.
„Основе вечерашње утакмице су биле засноване на надигравању противника. Важно је да, ако желите да имате дугу каријеру и да играте за Енглеску, морате да будете технички и физички бољи од свог противника. То смо и радили на целом терену. Када је резултат почео да се развија како се развија, нисмо стали“, поносно је поручио Карсли.
Задовољан је селектор како су млади фудбалери одговорили после примљеног гола.
„Не можете себи приуштити да протраћите превише шанси, а они су у другом полувремену били 'крволочни'. Било је то добро видети јер то помаже њиховом самопоуздању. Понекад када видите резултат, да нисте били на утакмици, помислили бисте да је то шетња парком, али није било тако, посебно када смо примили гол. Разговарали смо о томе пре неколико дана, како ће овај тим реаговати на неуспех? Ово сведочи о играчима да су одговорили на прави начин“, закључио је селектор репрезентације Енглеске.
Истина је да се у енглеској репрезентацији налазе будуће фудбалске звезде, али да ли су заиста толико доминантнији од Орлића?
Елиот је узданица Ливерпула, од почетка сезоне одиграо је шест утакмица. Годину дана старији Мадуеке бидића је звезда Челсија за који је на 15 наступа уписао и један гол.
После другог кола Енглеска је лидер групе са шест бодова, колико има и Украјина, а Орлићи имају три.
Фудбалери Хрватске - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2023
СПОРТ
Први пораз Хрватске после читаве деценије – угрожен одлазак на Европско првенство
Млади фудбалери Србије У21 - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2023
СПОРТ
Најгора утакмица у историји Србије: Жестоко понижење у Енглеској
Фудбалери Русије - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2023
СПОРТ
Русија победила после седам месеци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала