- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић најбољи у Денверовој драми – Мицић заиграо у НБА

© Tanjug / Kyle TeradaМајами - Денвер, Никола Јокић, 4. утакмица
Мајами - Денвер, Никола Јокић, 4. утакмица - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2023
Пратите нас
Никола Јокић, српски кошаркаш, био је најефикаснији играч Денвера у утакмици против Чикага. Булси су у припремној утакмици славили резултатом 133:124 и то тек после два продужетка. На паркету је био је и Василије Мицић који је уписао своје прве поене у поразу Оклахоме од Детроита (128:125).
Можда је на папиру утакмица Денвера и Чикага била припремна и није имала резултатског значаја, али Нагетси и Булси потрудили су се да меч изгледа као финале НБА лиге.
Прве две деонице завршене су нерешеним резултатом, а током друге четвртине за поене Денвера најзаслужнији је био Никола Јокић који је убацио 13 поена за само неколико минута.
Међутим, у четвртој деоници Чикаго је стигао до предности од десет поена и деловало је да ће боље ући у завршницу. То се није догодило јер се Денвер вратио и онда је утакмица отишла у први продужетак. После првог поново је било нерешено па је на крају Чикаго преломио у другом продужетку.
Јокић је до краја меча уписао 17 поена, шест скокова и четири асистенције, а пратио га је млади Строутер који је имао поен мање. Најефикаснији на паркету био је Демар Дероузан, кошаркаш Чикага који је постигао 19 поена, један скок и једну асистенцију.
У утакмици Оклахоме и Деторита Пистонси су славили после неизвесне завршнице, а своје прве поене у НБА лиги уписао је Василије Мицић. На паркету је провео 17 поена и за то време је уписао седам поена и три асистенције.
Капитен репрезентације Србије Богдан Богдановић такође је играо за Атланту које је савладала Мемфис резултатом 103:102. Богдановић је уписао само два поена и три асистенције.
Никола Јокић, Мајами - Денвер, трећа утакмица - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2023
СПОРТ
Јокић је „преко ноћи“ постао други –Американци изабрали Јаниса
Партизан и Игокеа - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2023
СПОРТ
Моћни Партизан прегазио Асвел у Француској: Нанели предводио страшни Парни ваљак
Жофри Ловерњ - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2023
СПОРТ
Партизан против Асвела – за неке више од спорта: „На крају дана смо браћа“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала