- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија је видела правог Тадића, а он је имао замерку и признање: „Није лако кад је нож под грлом“

© Sputnik / Лола ЂорђевићКапитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић
Капитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2023
Пратите нас
Душан Тадић вратио се у стартну поставу Србије за меч са Црногорцима и десетку на леђима оправдао је асистенцијом и голом за ерупцију одушевљења на Маракани. Орлови су се довели у предворје Европског првенства, са разгласа је загрмео „Марш на Дрину“, затим и „Пукни зоро“, а један од хероја имао је замерку.
Душан Тадић послао је поруку Фудбалском савезу Србије и организаторима мечева када Србија игра пред својим навијачима, и она је дословце гласила: „Мора то јаче“!
„Најбитније је да смо победили. Имам само једну замеруку и то што кад је на крају било 'Пукни зоро' морало је то да иде јаче. Надам се да ће када следећи пут победимо бити тако, да се додатно загреје атмосфера“, рекао је Тадић у микс-зони новинарима после тријумфа Орлова резултатом 3:1 у претпоследњем мечу квалификација.
Кад је тешко ти и Митровић.
„Да, то је све јасно. Али, похвалио бих цео тим, добро су нам припремили ситуације. Ето та акација и код првог и код другог и трећег гола. Све је био плод тимског рада, тако треба, то је најбитније. Екипа је показала да има карактер, да има главу и да има ону ствар што смо већ рекли", истакао је креатор игре Србије.
Селектор Драган Стојковић је рекао да је то утакмица истине, какву је истину о Србији показала.
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2023
СПОРТ
Црногорци дивљали у „кавезу“ Митровић и Тадић их утишали у два потеза!
„Показала је да ова екипа сигурно има заједништво. Није лако играти утакмице када ти је нож под грлом да тако кажем. Како се утакмица одвијлаа 1:1, Црна Гора има 45 минута да издржи, ми морамо, али и даље смо смирени. То сигурно много значи. То ми се свидело код екипе. Требала нам је пауза, требало нам је да кажемо неке ствари између себе, да буде мирна глава. И да ће моменат доћи, тако је и било“.
Био си у несвакидашњој ситуацији да браниш Јоветића код његовог гола, како се то уопште десило
„Реално не сме то да се деси, наивно смо гол примили. Требало је да вратимо лопту голману, да се врате дефанзивци. Дошли смо у ту ситуацију, видео сам да хоће да је помери у десно, остаћу само, па ако погоди, свака му част. Погодио је супер, тако да ето, битно је да смо добили“.
Вратио си с каматом. Асистенција, па гол десном, слабијом за 3:1.
„Плод тимског рада. Десном ту не промашујем, ту се пакује у малу мрежицу. Мислим... Мистер ми је рекао, нека си га ти дао десном. Реко, мора да погледа мало боље компилацију голова. Десном га увек ту дајем, тако да ту нема грешке, Митар ми је предивно гурнуо, остаје само реализација“.
За крај Бугари 19. новембра и пласман на Европско првенство. Битно је да Србија поново држи судбину у својим рукама, Црногорци су ти који чекају и зависе од других резултата, а Мађари сигурни путници на Европско првенство.
„Да се то реши у нашу корист и да се овери виза за дуго чекано Европско првенство. Морам да се захвалим публици и новинарима што су препознали моменат да нам пруже подршку. Било је критике, али оне лепе, позитивне, не као што је било некада раније, када смо можда и ми давали повод. Хвала свима што су препознали битан тренутак и што смо по ко зна који пут показали да смо ми Срби најачи када смо уједињени. Ретко смо уједињени, али само слога Србина спасава“, закључио је капитен Србије Душан Тадић, који је пре меча добио дрес с бројем 100 због јубилеја који је уписао пре два меча, а сада је стигла награда, добио је Тадић дрес с бројем 100 и од Црногораца.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Србија и Црна Гора - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2023
СПОРТ
Митровић и Тадић за три минута окончали агонију Србије – тешка победа над Црном Гором у Београду!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала