- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић на поштеди, Мицић се „крио“ и асистирао за ТВ шпице /видео/

© AP Photo / Darko VojinovicВасилије Мицић
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2023
Пратите нас
У ноћи између уторка и среде очекивало се да двојица српских кошаркаша буду на паркету јер су Денвер и Оклахома играли припремне мечеве, али то није био случај. Никола Јокић је одмарао против Лос Анђелес Клиперса, док је Василије Мицић заиграо против Милвоки Бакса у тријумфу резултатом 124:101.
Полако али сигурно стиже се до краја са предсезонским мечевима где поједини тимови изводе најјаче саставе, а неки одмарају.
То је управо био случај са Денвер Нагетсима пошто је тренер Мајкл Мелоун одлучио да уз најбољег играча планете Николу Јокића, одмори још Канађанина Џамала Мареја, Колдвела, Ерона Гордона и Поупа, па је Лос Анђелес Клиперсима био олакшан задатак да славе победу резултатом 116:103.
Најефикаснији актер сусрета био је Пол Џорџ са 23 поена, док је Хрвват Ивица Зубац уз 13 поена имао и осам скокова.
У редовима Нагетса у одсуству првих звезда бољи од осталих били су Тајсон са 19 и Џексон са 15 поена.
Када је у питању још један меч Василија Мицића, бившег двоструког МВП-ја Евролиге, он је у тријумфу Оклахоме постигао само један кош и то са линије слободних бацања, одакле је био половичан. Из игре је Васа упутио само један шут за 15 минута проведених на паркету, али је имао највише асистенција од свих актера меча, чак седам, а ту су и две ухваћене лопте.
Посебно се истакла Мицићева асистенција средином друге четвртине, када је с пола терена упослио саиграча за ефектно закуцавање за ТВ шпице.
Тандери су успели да надиграју Милвоки, а најефикаснији у табору победничког тима био је Гиди са 19 поен, Холмгрен и Вилијамс убацили су по 18.
С друге стране, највећи конкуент Николи Јокићу у трци за МВП титулу наредне сезоне, Јанис Адетокумбо, меч је окончао са дабл-дабл учинком, од 18 поена и 10 скокова, док је Демијан Лилард стао на само пет поена за 25 минута колико је одиграо, уз очајне процента шута из игре 2/11.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
СПОРТ
Партизан „смушен“ – Барселона славила тројкама и скоком у нападу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала