- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Душко Ивановић више није тренер Звезде

© Sputnik / Лола ЂорђевићДушко Ивановић
Душко Ивановић - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2023
Пратите нас
Кошаркашки клуб Црвена звезда је објавио да црногорски стручњак Душко Ивановић више није шеф стручног штаба првог тима.
Оваква одлука је донета дан после пораза Звезде од Виртуса у Евролиги, а уочи вечитог дербија са Партизаном у европском такмичењу наредне недеље.
„Клуб се овом приликом још једном захваљује Душку Ивановићу на свему што смо заједно учинили у претходном периоду, огромном раду и труду који је уложио, начину на који је представљао клуб као тренер првог тима, и жели му много здравља и успеха у наредном периоду и на новом професионалном изазову. Душко Ивановић преузео је екипу током новембра 2023.године, са Црвеном звездом је освојио два трофеја, Куп Радивоја Кораћа и првенство Србије, играо је финале АБА лиге, и након лошег старта, завршио такмичење у Евролиги са скором 17-17. О избору новог тренера, КК Црвена Звезда Меридианбет ће благовремено обавестити јавност“, наведено је у саопштењу.
Ивановић је рођен пре 66 година у Бијелом Пољу, кошарком је почео да се бави у локалном Јединству, а потом је играо за Будућност, Југопластику, Ђирону, Лимож и Фрибург, где је и започео тренерску каријеру.
Од 2000. године је радио у Шпанији, водио је Басконију у да наврата, укупно девет година, а три сезоне је провео у Барселони.
Ивановић је водио Панатинаикос, Химки , Бешикташ и поново Басконију, пре него што је прошле године стигао у Звезду, током сезоне, као замена за Владимира Јовановића, а сада је и он остао без посла у црвено-белима по почетку нове такмичарске године.
Ергин Атаман  - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2023
СПОРТ
Тренер рекордер по искључењима, председник критикује лигу, а екипа ниже поразе: Где је „Дрим-тим“?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала