- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Од претњи раскидом до потписа „тешког“ 186 милиона долара

© AP Photo / Morry GashЈанис Адетокумбо
Јанис Адетокумбо - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2023
Пратите нас
Јанис Адетокумбо, прва звезда Милвокија, потписао је максимални уговор с клубом у трајању до 2027. године. Иако је било претњи да ће напустити Баксе у случају да се не доведу адекватна појачања у нападу за шампионски прстен, долазак Демијана Лиларда све је променио.
Грчки репрезентативац који је главна снага Милвокија зарадиће право богатство кроз нови уговор, у ком му је последња, трећа сезона 202/28. опциона, што му пружа могућност да напусти екипу пре времена уколико то буде желео.
Јанис је претходно са Баксима имао уговор до 2025. године и могао је од наредног лета да преговара с другим клубовима о преласку у нову средину, али су овим потезом Бакси купили мир и инвестирали у будућност.
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2023
СПОРТ
Жељко о шокантном поразу и Пантеровој нули: „Немам појма, бавим се страхотама“
Јасно је да ће Милвоки са тандеом Јанис Адетокумбо – Демијан Лилард и те како бити озбиљни и конкурентни у нападу да свргну с трона Николу Јокића и Денвер.
Од претњи раскидом почетком лета до потписа „тешког“ 186 милиона и то није све. Јанис ће због чувеног правила 38, имати могућност да 2026. године поново потпише уговор, краткорочни. Сума сумарум, снажни грчки центар у Висконсину има прилику да у наредних пет сезона, рачунајући две старог и три године новог уговора, инкасира вртоглавих 280.900.000 долара.
Не чуди што Бакси обасипају доларима свог најважнијег играча, који је у два наврата био МВП НБА лиге, као и најбољи дефанзивни играч, а одвео их је и до шампионског прстена.
Јанис је протекле сезоне просечно убацивао 31,1 поен, имао је 11,8 скокова по мечу, што довољно показује колики је његов утицај на екипу из Висконсина.
Сада му је ту и Лилард који је прошле сезоне био трећи кошгетер у Америци с просеком од 32,2 поена по мечу. Испред њега били су само Џоел Ембид из Филаделфије и Лука Дончић из Даласа који су просечно постизали 32,2 поена по мечу.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Јанис Сферопулос - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2023
СПОРТ
Сферопулос уз муке до прве победе на клупи Црвене звезде
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала