- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Жељко о шокантном поразу и Пантеровој нули: „Немам појма, бавим се страхотама“

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Обрадовић
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2023
Пратите нас
Пао је Партизан пред Мегом у драматичној завршници у Хали спортова, аутокошем уз звук сирене 88:86, а тренер црно-белих Жељко Обрадовић је изјавио да је његов тим заслужио да изгуби, јер се константно дешавају идентични проблеми.
Све је стало у тај последњи напад када се лопта после промашаја одбила изнад обруча и Урош Трифуновић је у покушају да је ухвати послао у сопствени кош, за пад Партизана и ерупцију одушевљења играча и чланова стручног штаба Меге.
„Без обзира како је завршена утакмица, кошем у последњој секунди, они су заслужили победу. Почели смо изузетно млаки, почео сам са поставом која је играла одлично против Олимпијакоса. Једино смо играли на минус 20, тада смо имали жељу и енергију. Само то је било позитивно“, рекао је Жељко.
Јанис Адетокумбо - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2023
СПОРТ
Од претњи раскидом до потписа „тешког“ 186 милиона долара
Обрадовић је одбио да прича о појачањима који су стална тема на конференцијама за медије, истакавши да му је прече да се уради анализа због чега поједини кошаркаши Партизана имају одређени приступ мечевима, којим никако не може да буде задовољан.
„Све почиње од одбране, вечито нам се дешавају исти проблеми. Веома споро кретање у нападу, принципи одбране који се апсолутно нису поштовал. Играчи у моменту када имамо нула фаулова примају пет лаких поена, па се онда гледају и чуде се. Ја бих страшно волео да ови играчи што су сада ту, да они мало мућну главом, да играју кошарку. Немам појма ништа о појачањима, нити се бавим тиме. Бавим се овим страхотама на терену“, додао је искусни стручњак.
Једна од ствари која брине Партизан и уклапа се у сивило црно-белих је очајна форма капитена Кевина Пантера на свим фронтовима од почетка сезоне. Нула поена против Меге уз шут 0/8 и индекс минус десет. Жељко је и то прокоментарисао.
„Шта да кажем? Одиграо је слабу утакмицу. Кевин је неко ко је предан, одан. Надам се да ћемо му помоћи да изађе из ове ситуације", закључио је Жељко Обрадовић.
Наредни меч Партизан игра у четвртак против Црвене звезде у 5. колу Евролиге.
Звезда је у понедељак теже него што се очекивало стигла и до 37. узастопне победе над ФМП-ом, био је то деби новог тренера Грка Јаниса Сферопулоса.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Мега - Партизан - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2023
СПОРТ
Мега сломила Партизан у последњој секунди – све решио аутокош!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала