- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Немачка је видела савршенство „српског бисера“ – Пикси је поново на потезу!

© AP Photo / Tom WellerАлександар Павловић
Александар Павловић - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2023
Пратите нас
Бајерн Минхен је минулог викенда уништио Дармштат резултатом 8:0 у мечу 9. кола Бундеслиге, а тај сусрет обележио је уз повратак Мануела Нојера, гол Харија Кејна са своје половине и деби Србина Александра Павловића који има свега 19 година.
Момак рођен у Минхену чији су родитељи из Србије емигрирали у Немачку, има двојно држављанство и 2021. године носио је дрес Орлова за играче узраста до 18 година. Још није добио позив ни за младу, ни за „А“ селекцију Србије, али после савршеног дебија за Бајерм Минхен, где га је тренер Томас Тухел „бацио у ватру“ од 77. минута, ствари би могле брзо да се одвијају.
Селектор Драган Стојковић Пикси је на потезу, а знајући његов досадашњи рад и праксу по питању „српских синова“, могу се очекивати конкретни потези, већ за новембарске обавезе Орлова и пријатељски меч са Белгијом (15. новембар), те три дана касније против Бугарске у Лесковцу на затварању квалификација за Европско првенство.
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2023
СПОРТ
Сабаленка дигла глас, па експресно славила у православном дербију
Бајерн је прегазио Дармштат после 0:0 на полувремену, чак осам голова завршило је у мрежи несрећни гостију. Нојер се вратио после 10 месеци и тешког лома ноге на скијању, Кејн је био прецизан са преко 50 метара, али је за Србију најбитнија ствар са меча са „Алијанц арене“ што је Страхињин презимењак Александра уписао прве минуте за највећи и најтрофејнији клуб у сениорском фудбалу.
Павловић који игра на позицији задњег везног прошао је све категорије Бајерн Минхена, играо је и за други тим у четвртој лиги, а у суботу је куцнуо час да се опроба на оној највећој сцени.
Играо је за Бајерн и током летње турнеје по Азији, против Манчестер ситија и Кавасакија, али је деби у Бундеслиги оно право, оно за шта је напорно радио све те године.
И представио се немачкој публици на савршен начин! Био је непогрешив када је у питању посао који се од њега очекује да обавља на позији задњег везног, где је у Бајерну паклена конкуренција, у виду Јошуе Кимиха и осталих асова.
Непогрешив је био приликом додавања – 14/14 пасова, дриблинзи 1/1, два од пет дуела је добио, имао је један старт и један изблокиран ударац, што је за момка од 19 година импресивно.
Током лета је са Павловићем наводно у Јапану преговоре већ обавио Пиксијев помоћник Кацухито Киноши, после меча Бајерн – Манчестер сити, и постоје индиције да је Александар Павловић потврдно одговорио на питање да у будућности обуче дрес Србије, пре Немачког.
Али, за сада је све у домену спекулација и најава, Пикси би требало да пожури баш као и у случају Лазара Самарџића, ком је „отео“ Немцима, иако је левоноги везиста Удинезеа играо за младу репрезентацију „панцера“, на крају је изабрао Србију.
Фабио Гросо Лион - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2023
СПОРТ
Навијачи каменовали аутобус у Француској – тренер у крви /видео/
Партизанов стадион - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2023
СПОРТ
Партизан успешно укротио Змајеве – два гола за два минута решила дилему
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала