- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Грк криви себе, Нејпир не зна где му је шут, а љут је и Обрадовић : „Нисам им ја мамица и татица“

Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде пртрпели су пораз од Партизана у петом колу АБА лиге, а најнезадовољнији у тиму црвено-белих био је Шабаз Нејпир који је заправио био и најефикаснији играч у екипи. Међутим, упркос томе Нејпира шут није служио онако како је желео па је после меча био видно бесан, док је одговорност за пораз преузео тренер Јанис Сферопулос.
Убацио је Шабаз Нејпир 23 поена, уписао три скока и осам асистенција и са тим учинком био је најефикснији играч на мечу, али Партизан је савладао Црвену звезду резултатом 98:87, па Американац никако није био задовољан.
„Били смо ту. Направили смо добру серију, приближили се. Тешко је, промашивали смо шутеве. Посебно индивидуално, тренутно се осећам... Покушавам да помогнем тиму, али морам да сазнам зашто тако лоше шутирам. Мораћу то да решим", рекао је Нејпир.
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2023
СПОРТ
Новак похвалио - Митар одговорио на свој начин /видео/
Нејпир је шутирао четири од седам за два поена, док је из десет покушаја погодио само две тројке, па је тако заправо највише његових поена стигло са линије пенала одакле је уписао 9 поена.
„За мене, ово је нови тим. Агресиван сам када не морам то да будем. Покушавам да проникнем у ритам екипе, нове акције, нови тим, нови тренери. Тренутно ми иде лоше, дајем све од себе, не промашујем намерно. Ако не погађам, покушавам да проиграм саиграче. Радим на томе, сазнаћу зашто је то тако“, истакао је Нејпир.
Пораз је тешко пао црвено-белима.

Нисмо желели да изгубимо. Али, морамо да докучимо како да буде ефективни за овај тим. Морамо да будемо бољи у офанзивним и дефанзивним ротацијама. Тешко је, али сви се боре за овај тим. Сазнаћемо зашто је то тако. Свако од нас мора да ради јако“, рекао је Нејпир уз псовке.

Шта се догодило црвено-белима покушао је да објасни Јанис Сфероплулос, нови тренер, који је уписао и други пораз од Партизана.
„Покушали смо да унапредимо игру и да се боримо. Почели смо онако како смо желели, одбрана је била добра, нажалост почетак друге четвртине био је најгори период. Изгубили смо конце и допустили Партизану нове поене, превише смо губили лопте и дозволили противнику добро је што смо се вратили, смањили смо на шест, али није било довољно. Мој утисак то сам рекао и играчима када постигнеш осам поена против доброг тима онда си због одбране изгубио. Ово је период транзиције клуба, са једне на другу филозофију. Наш проблем је у одбрани и ту морамо да се поправимо и да будемо конзистентни“, сматра Сферопулос.
Грчки стручњак преузео је одговорност за пораз.
„Нисмо задовољни резултатом, ја сам за то одговоран, ја ћу преузети одговорност да направим тим по свом гледању на кошарку. Било је боље вечерас него пре четири дана, али смо изгубили концентрацију на средини утакмице“, истакао је Грк.
Са друге стране далеко више разлога за задовољство имао је Жељко Обрадовић, тренер Партизана.
„Поново фантастична атмосфера, хвала свма који су дошли. Није лако играти две утакмице против истог тима, такав је жреб. Изашли смо на терен са 11 играча, имамо проблеме и то је важно да у току целу сезоне имате ростер који може да оговори захтевима. Вечерас је било одлична кошаркашка утакмица. Звезда је отворила, а ми смо главну разлику направили у другој. Почели смо и трећу добру, али смо имали и нека индивидулана решења која ми се не свиђају. Звезда је играла преко контранапада. Честитам играчима на победи. Радује ме добра и пријатељска атмосфера на паркету, надам се да ће да се тако и наставити. Вечерас су играчи који креирају играли и за друге, најлепша ствар у кошарци када играч да кош и покаже прстом у друго и каже хвала тим дао ми добру лопту“, истакао је Обрадовић.
Наљутило је трофејсног српског стручњака питање о томе зашто Партизан лако испусти 20 поена предности.
„Сутра је слободан, али рећи ћу играчима, немојте да се коцкате и клацкате. Можда је у питању и квалитет противника? Да ли смо у обавези да буде 20 разлике? Могу само да кажем да су моји играчи имали много грешака, и моје да им прозивм због тога. Прозивам их јер их водили, али ја нисам тата и мамица и да им кажем браво за све што ураде. Нико се није коцкао, већ су грешили. Не може сваки шут да се погоди, они те казе брзим трачањем, Тео није добар играч, Нејпир такође? Ово је ствар концентације, нека се и промаши, само да прати план игре“, закључио је Обрадовић.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2023
СПОРТ
Јокић је упалио трипл-дабл машину – а Денвер не зна да стане
Френк Камински - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2023
СПОРТ
Камински заблистао, Нејпир играо сâм – Партизан поново победио Звезду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала