- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Утучени Карлос: „Нисам се осећао добро – овај пораз много боли“

© AP Photo / Andy WongКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2023
Пратите нас
Карлос Алкарас, шпански тенисер, стигао је у Париз како би смањио заостатак за Новаком Ђоковићем и покушао да ухвати „последњи воз“ да га престигне, али уместо тога испао је у првом колу од Романа Сафијулина, руског тенисера. После шокантног пораза оправдано је Шпанац био незадовољан, а оно што је истакао јесте да се на терену није осећао добро.
Мастерс у Паризу није још увек почео када су кренуле приче о сусрету Новака Ђоковића и Карлоса Алкараса у финалу. Нема сумње да су се обојица радовали том мечу, али до њега је морало да се прође неколико препрека, а Шпанац је пао на првој.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2023
СПОРТ
Новак се враћа и игра два меча у дану
Објаснио је потом Алкарас зашто се мучио против Романа Сафијулина, Руса који је искористио све Карлосове недостатке и направио изненађење.
„Једноставно се нисам осећао добро на терену. Много ствари мора да се побољша, много ствари да се вежба. Нисам се добро кретао. На снимцима видим, мислим да сам имао добар квалитет удараца, али физички у делу кретања, морам много да напредујем“, објаснио је млади Шпанац.
Иако је Сафијулин 45. тенисер света, Алкарас је имао свест о томе колико руски тенисер може да буде опасан и зато ово за њега није изненађење.
„Није ме уопште изненадио, јер сам знао да игра на одличном нивоу последњих неколико месеци, побеђује велике момке, долази до финала. Знао сам да ће играти на високом нивоу“, рекао је Алкарас.
Пуно критика талентовани момак из Мурсије добијао је због нагомиланог разлога, сада чини се и са правом јер се види да му је умор пореметио фокус. Требало је да игра и турнир у Базелу који је отказао због повреде левог стопала, а пред почетак турнира у Паризу сам је нагласио да није сто одсто спреман.
До краја године Алкарасу остаје да игра Завршни Мастерс у Торину, а непланирано има више времена за одмор и припрему пред пут у Италију.

Боли када губите у првим рундама турнира за које се надате да ћете стићи до завршнице. Ово је дан када не желим да размишљам о наредним данима, о тренирању. Али мора да се настави, остао је још један турнир. Овај пораз много боли. Остало је још много дана тренинга да достигнем ниво који желим, али сада немам храбрости да причам о томе. После овог пораза морам да направим дистанцу пре него што будем причам о будућности и шта треба да урадим, завршио је Карлос.

Шпанац је у Паризу изгубио 180 бодова које је прошле године освојио проласком у осмину финала.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2023
СПОРТ
Роман шокирао Алкараса и заказао руски дерби у Паризу
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2023
СПОРТ
Рус „сломио“ Ђереа, крај и за Кецмановића – Лајовић прошао, Новак сазнао ривала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала