- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров са амбасадорима Лиге арапских држава: Москва за прекид ватре у Појасу Газе

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2023
Пратите нас
Руски министар спољних послова Сергеј Лавров састао се са амбасадорима арапских држава и представником Лиге арапских држава и том приликом поручио да се Москва залаже за прекид ватре у Појасу Газе, осигуравање безбедности цивила и ослобађања талаца.
„Лавров је потврдио принципијелни став Русије у корист што скоријег прекида ватре, осигуравања безбедности цивила, поштовања норми међународног права, отварања хуманитарних коридора, организовања евакуације из Појаса Газе и ослобађања талаца. Министар је информисао амбасадоре о корацима које предузима наша земља у Савету безбедности УН у циљу обустављања крвопролића и пребацивања питања на поље дипломатских напора“, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Русије.
На састанку је констатовано да је решавање овог питања могуће само уз поштовање принципа „две државе“, односно формирање независне палестинске државе у границама из 1967. Године са престоницом у источном Јерусалиму која би функционисала у миру и безбедности са Израелом.
Шефови дипломатских мисија арапских држава и представници Лиге арапских држава су истакли значај напора Русије у циљу деескалације ситуације и пружања хуманитарне помоћи становништву Газе.
„Високо су оцењени и напори председника Египта Абдела Фатиха ел Сисија како би се становништву Газе пружила хуманитарна помоћ, као и због организација самита у Каиру 21. октобра“, наводи се у саопштењу.
Дым поднимается из-под обломков здания, уничтоженного в результате израильского авиаудара в городе Газа - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2023
РУСИЈА
„Корен зла“: Захарова открива узрок трагичних догађаја у свету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала