- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Жути картон“ – и зашто Звезда не сме да смени Бахара?

© Sputnik / Лола ЂорђевићТренер фудбалера Црвене звезде Барак Бахар
Тренер фудбалера Црвене звезде Барак Бахар  - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2023
Пратите нас
Барак Бахар доведен је на Маракану као човек с визијом, који ће да лансира Звезду у европску орбиту, а освајање титуле не доводи се у питање. И шта се догодило? За рекордно кратак рок бивши тренер Макаби Хаифе, џелата Звезде из прошле сезоне на путу ка ЛШ, потрошио је све кредите и дрма му се клупа, а Делије су му показале жути картон против ТСЦ-а.
Многи се (с правом) питају због чега управа на челу са генералним директором Звезданом Терзићем после скандирања северне трибине да је Бахар опоменут жутим картоном, није показала директан црвени свом тренеру!?
Али, одговор је крајње прост и сам се намеће - скупо би то коштало уздрманог српског шампиона, који заостаје већ шест бодова за лидером Партизаном.
Када кажемо скупо, то је по, свему судећи, милионско обештећење којим се заштитио Барак Бахар по доласку у Љутице Богдана приликом потписивања уговора са црвено-белима. Годишња плата Израелца и његових сарадника кошта Звезду око два милиона европских новчаница, а сарадња је договорена најмање на две сезоне.
Због тога је Звезда на челу са Звезданом решила најлашком могућом варијантом да "гаси пожар" који прети да букне и уништи све около. Одржан је поноћни састанак, заседао је кризни штаб, који је, гле чуда, пружио пуну подршку Бараку Бахару...
Тренер фудбалера Црвене звезде Барак Бахар  - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2023
СПОРТ
Звездин кризни штаб заседао у поноћ – пала одлука о судбини Израелца
Јер, не показује се црвени картон човеку ком би морало да се исплати на рачун чак седам цифара. Боље је веровати и молити се да ће ствари коначно да крену узлазном путањом, јер у случају да се настави резултатско посртање, раскид ће бити болан и неминован.
Посетиле су Бахара присталице Делија, њих око 150-200 после ремија против ТСЦ-а из Бачке Тополе, поручивши њему и фудбалерима да је Звезда изнад свих, да са њом нема играња и коцкања и да је титула импретив као и победе у Европи, којих нема, па нема.
Црвени аларм је упаљен, иза ћошка је Радник који стиже на Маракану у суботу, после чега Бараков импотентни тим, који 75 дана није победио са више од једним голом разлике, дочекује Лајпциг у Лиги шампиона, у мечу који би лако могао да одреди даљи ток европске сезоне првака Суперлиге, који гледа у леђа Партизану.
Оно што сасвим сигурно највише брине све оне којима је црвено-бела боја у срцу јес лутање Барака Бахара са формацијом, са играчким кадром. Видело се то јасно против ТСЦ-а, где је у шпиц напада послао Олајинку, који се није снашао, док је Шериф Ендиаје шансу добио с клупе.
Поново није било Жан Филипа-Красоа који је против ИМТ-а показао да завређује место међу стартних 11. Александар Катаи, небројено пута херој екипе, ове сезоне лако је скрајнут и готово да не добија прилику. Управо је његов улазак с клупе донео гол Звезди и чинило се три бода против ТСЦ-а, која је неспретна и рањива одбрана Звезде успела да прокоцка у зауставном времену, када је погодио Ифет Ђаковац.
Практично не постоји утакмица у којој Црвена звезда није примила гол, упркос вансеријским рефлексима и одбранама Омрија Глазера. Звезди су неопходна њена деца Јован Мијатовић и Владимир Лучић, који не добијају довољну минутажу због накрцаних скупоцених појачања, који су током летњег прелазног рока доведени за вртоглавих и рекордних 12,6 милиона евра.
Време не ради за Звезду, напротив, притисак је из дана у дан све већи, као што су и звиждуци са севера и запада постали све гласнији. Остаје да се види шта је донео жути картон Делија Бахару, и да ли ће Израелац, који ће се у петак појавити пред медијима, од којих је побегао после (к)икса са ТСЦ-ом, успети да тргне екипу из вишенедељне летаргије у коју је упала...
Фудбалер Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2023
СПОРТ
Ђаковац шокирао Звезду у зауставном времену – ТСЦ одвео Партизан на плус шест!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала