- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров и министар спољних послова Египта: Насиље против цивила у Гази неприхватљиво

© AP Photo / Pavel GolovkinМинистри спољних послова Русије и Египта Сергеј Лавров и Самех Шукри пред почетак састанка у Москви
Министри спољних послова Русије и Египта Сергеј Лавров и Самех Шукри пред почетак састанка у Москви - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2023
Пратите нас
Министри спољних послова Русије и Египта, Сергеј Лавров и Самех Шукри, разговарали су телефоном о ситуацији у Појасу Газе, сложивши се да је насиље против цивила неприхватљиво.
"Током разговора министри су закључили да су неприхватљиве било које насилне акције против цивила, извођење удара на стамбене објекте, објекте цивилне инфраструктуре", саопштило је руско Министарство спољних послова.
У саопштењу се наводи и да су обе стране потврдиле заједнички став у прилог увођења дугорочног прекида ватре, стварања хуманитарног коридора у Појас Газе, предузимања корака у ослобађању талаца.
Руска страна је истакла значај што хитније евакуације руских држављана из палестинске енклаве уз помоћ египатских партнера.
Подсетимо, руски министар спољних послова састао се јуче са амбасадорима арапских држава и представником Лиге арапских држава и том приликом поручио да се Москва залаже за прекид ватре у Појасу Газе, осигуравање безбедности цивила и ослобађања талаца.
„Нови Спутњик поредак“ истражује може ли Вашингтон да приушти сукобе на више фронтова:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала