- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србин победио Дончића – па се присетио Лукиних млађих дана: „Могло се рећи да ће бити посебан“

© AP Photo / Darryl DyckДарко Рајаковић
Дарко Рајаковић - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2023
Пратите нас
Дарко Рајаковић, српски кошаркашки тренер, наставља да одушевљава у НБА лиги у којој је са Торонтом савладао и Далас Мавериксе резултатом 127:116 (27:33, 35:25, 37:30, 28:28). Мавериксима нису помогле ни одличне партије Луке Дончића и Кајрија Иринга, јер је на другој страни српски стручњак имао играче који су одлично расподелили поене.
Торонто Рапторси везали су недавно три пораза, али Дарко Рајаковић успео је да нађе начин и пробуди свој тим који је уписао велику победу против Даласа.
Тандем Дончић – Ирвиг перфектно је отворио утакмицу и најављивало је то опасне Мавериске, али српски тренер имао је идеју како да их укроти што је и успео да уради. Већ у другој деоници Рапторси су успели да преокрену резултат, а иако су на кратко Маверикси на кратко поново преузели предност, Торонто је после три деонице имао двоцифрену предност.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2023
СПОРТ
„Новак је ту да побеђује“ – непријатељска публика даје енергију
На крају није било очекиване драме јер је Торонто успео да сачува предност и у моментима налета Дончића и Ирвинга.
„Не можеш Луку да спустиш на 15 поена. То се не дешава. Он и Кајри су елитни играчи и ту само бираш свој отров. Мораш да се носиш са неким стварима које ти момци раде“, рекао је Рајаковић.
Српски стручњак јасно је тиме похвалио посебно Анунобија који је чувао словеначког кошаркаша.
Лука је међутим ипак био најбољи на паркету са 31 поеном, седам скокова и осам асистенција, али исти број поена имао је одлични Сиакам, који је уз 31 поена имао и 12 скокова и пет асистенција. Својим дабл-дабл учинком Сиакам је имао велику улогу у победи, али одлично вече имао је и Шрудер који је уписао 18 поена.
Осим Дончића Далас се ослањао и на Ирвинга који је уписао 22 поена, четири скока и пет асистенција, међутим било је то недовољно за мотивисане Рапторсе којим дефинитивно прија српски тренер.
После победе Рајаковић је говорио о томе како Дончић и даље изгледа као када је имао 14 година. Српски тренер тада је тренирао младог словеначког кошаркаша у Торелондесу.
„Био је исти – потпуно исти! Осмех на лицу, ужива у игри, воли је, прихвата надметање… Могло је да се види да ће бити посебан“, рекао је Рајаковић.
Поменуо је српски тренер и Николу Јокића.
„Дончић је још млад, али је на путу да постане један од најбољих европских кошаркаша свих времена. Ипак, ту не бих искључио Николу Јокића. Денис Шредер је један од најбољих европских кошаркаша тренутно, апсолутно“, рекао је Дарко Рајаковић.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2023
СПОРТ
Јокићево ново савршено вече за нову победу: Кари му се смејао – он одговорио дабл-даблом
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2023
СПОРТ
Геније! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала