- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Немац после Новака исти „рецепт“ примењује на Данцу – „Видео сам их“

© AFP 2023 / WILLIAM WESTНовак Ђоковић и Борис Бекер
Новак Ђоковић и Борис Бекер - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић током боравка у Паризу, где је тријумфовао, између осталог коментарисао је и сарадњу његовог бившег тренера Бориса Бекера и Данца Холгера Рунеа. Српски ас срео се са Данцем у четвртфиналу, а с обзиром на лоше партије у претходном периоду, Руне је пружио добар отпор, па је тако очигледно да Бекерови рецепти већ почињу да делују.
Новак се радује томе што се славни Немац вратио тренерском послу и убеђен је да ће он и талентовани Руне бити успешан тандем. Ђоковић је такође открио и шта је запазио када је наишао на Бекера и Рунеа.
„Наишао сам и видео их како играју шах. То је била прва ствар коју је Борис донео у наш тим, играње шаха. Одлично је за концентрацију, чисте мисли и концентрацију“, рекао је Ђоковић.
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2023
СПОРТ
Обрадовић о Тристану и старим бољкама: „Не постоје домаћи и страни играчи – само Партизан“
Србин и Немац сарађивали су пуне три године и мало је рећи да су имали успеха.
„Заиста сам срећан што поново видим Бориса у тренерском послу. Јасно је да ми неће бити угодно када га будем видео у противничком боксу“, рекао је Новак и осврнуо се на сарадњу са легендарним Немцем.
„Борис је легенда нашег спорта, човек који изузетно добро разуме игру са аспекта и тренера и играча. Мислим да је права ствар што је Руне позвао Бекера да га тренира. Борис је дуго у причи, играо је са играчима разних генерација. Страшно је интелигентан, пун је самопоуздања и изузетно је смирен. Краси га изузетна ментална снага и и способност да игра најбоље под великим притиском. То ће пренети на Холгера, зато је то добар потез. Руне је играч који се усталио у Топ 10. Једна ствар је ући, а друга отићи ниво више и почети да освајате гренд слемове и бити на врху. Он тренутно учи о свему томе“, закључио је Новак Ђоковић.
Млади дански тенисер пре Париза играо је у полуфиналу турнира у Базелу, али пре тога изгубио је седам од осам мечева и било је време за промену. Тада је у тим стигао Бекер, а одмах на почетку сарадње добио је најтежи задатак – припремити Рунеа за Новака.
Српски ас и дански тенисер састали су се у четвртфиналу Париза, а Новак је за разлику од прошле године овога пута из тог меча изашао као победник.
„Имао сам веома тешких последњих четири-пет месеци. Борис ми је много помогао да променим динамику. Почео сам скоро из ничега, низао сам поразе у првом колу“, истакао је Руне.
Иако је прошло мало времена, Данац сматра да се већ примећује да му прија сарадња са легендарним Немцем.
„Велики је подстицај то што поново играм близу свог најбољег тениса и такмичим се са Новаком. Да смо овај меч играли пре три месеца вероватно бих глатко изгубио. То показује да сам на добром путу да се вратим, али могу још да напредујем“, поручио је Руне.
Нови сусрет младог Данца и Србина заказан је за недељу у групној фази завршног мастерса у Торину, па ће то бити још један добар тест Рунеове и Бекерове сарадње.
Новак Ђоковић и Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2023
СПОРТ
Новакова организација упалила аларм због катастрофалног третмана тенисерки: „Хоћемо извештај“
Бруно Кабокло - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2023
СПОРТ
Бразилац зна где је дошао: „Партизан велики, а Жељко – најбољи“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала