- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Предлог закона: Попис у Црној Гори од 30. новембра до 15. децембра

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаПопис становништва
Попис становништва - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2023
Пратите нас
Попис становништва у Црној Гори биће спроведен од 30. новембра до 15. децембра. То је предвиђено предлогом Закона о измјенама и допунама закона о попису који је данас предат у скупштинску процедуру.
"Попис ће се спровести у периоду од 30. новембра до 15. децембра 2023. године. У случају да попис није могуће спровести у периоду из става 1 овог члана због временских непогода, недовољног броја пописивача или других оправданих околности, на предлог директора Управе за статистику, Влада може да донесе одлуку о продужењу периода пописа до 15 дана", наводи се у Предлогу закона о измјенама и допунама закона о попису.
Истиче се да се успоставља софтвер ради провјере података прикупљених током спровођења пописа, а који се односе на питања о националној, односно етничкој припадности; вјери; матерњем језику; језику којим лице уобичајено говори.
"Ради успостављања софтвера из става 1. овог члана, као и ревизије кода тог софтвера Влада Црне Горе образује Комисију за праћење успостављања софтвера за провјеру података прикупљених током процеса пописа становништва", истиче се у предлогу закона.
Како се истиче, послови Комисије су припрема спецификације за расписивање јавног позива за израду софтверског рјешења за провјеру података.
РЕГИОН
Спајић: Постигнут договор са опозицијом о Попису становништва
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала