- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан поражен и у Љубљани, Аврамовићу сломљен нос, а Звезда убедљива против Морнара за врх табеле

© Фото : АБА лига / Цедевита Олимпија / Алеш ФевзерЖељко Обрадовић
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2023
Пратите нас
Кошаркаши Партизана доживели су други узастопни пораз у АБА лиги, после неуспеха у дуелу са Игокеом, на свом терену, изгубили су од Цедевита Олимпије у гостима резултатом 95:91, док је Црвена звезда убедљиво савладала Морнар као домаћин са 95:75.
Партизан је поклекао у осмом колу регионалног такмичења, био је у заостатку у већем делу утакмице и до краја меча није могао потпуно да се приближи.
Поред пораза главобоља за тренера Жељка Обрадовића је и повреда Алексе Аврамовића који је после свега нешто мање од шест минута проведених на терену морао да оде у свлачионицу због тешког ударца у нос.
"Алекса је отишао у болницу да провери, ваљда му је сломљен нос. Много ситуација, много крви, много свега. Али то је ваљда саставни део игре", додао је тренер Партизана.
У редовима црно-белих истакао се Френк Камински са 20 поена, Зек Ледеј је додао 17, а Пи Џеј Дозир 17 уз седам асистенција.
Двоцифрени учинак су уписали Бруно Кабокло и Џејмс Нанели, док је Матеуш Понитка имао седам поена и осам скокова.
На другој страни је бриљантан био бивши играч Црвене звезде Јака Блажич са 29 поена, док је Клемен Препелич имао 18 поена и 11 асистенција.
Партизан је стекао и седам поена предности у првој четвртини после резулатске клацкалице, а на мали одмор је отишао са два поена вишка.
Домаћи састав је успео да се врати у егал, а до полувремена је и повео са једним поеном разлике, 51:50.
Са променљивом игром се наставило и у трећој деоници, екипе су се смењивале у вођству, а Цедевита је пред улазак у последњу деоницу имала два поена предности.
Имали су домаћи и пет поена вишка у финалном кварталу, Партизан је ухватио прикључак и ушло се у неизвесних последњих три минута, са резултатом 87:87.
Низом слободних бацања Блажич је вратио четири поена вишка за тим из Љубљане, а пред улазак у последњи минут на исти начин је ту разлику преполовио Нанели, али је потом промашио тројку за финални прикључак.
После осам одиграних кола Партизан је четврти на табели са пет победа и три пораза, док је Цедевита Олимпија на позицији више са тријумфом више и неуспехом мање.
Много лакши посао имала је првопласирана Црвена звезда која је са 95:75 савладала Морнар из Бара на свом паркету.
Звезда је велику предност стекла већ у првој деоници коју је решила у своју корист са 29:17, а иако је гост успео да пронађе ритам у наставку, црвено-бели су на полувремену имали велику предност.
Како је утакмица одмицала расла је и разлика у корист Звезде па је на крају забележена победа са 20 поена вишка.
Најбољи у тиму Звезде био је Мајк Тоби са 16 поена, Марко Симоновић је убацио 13, а по 11 су имали Рокас Гедраитис, Стефан Лазаревић и Немања Недовић док је Далибор Илић имао девет поена и осам скокова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала