- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Денвер бриљирао без повређеног Јокића – српски ас може да буде поносан

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2023
Пратите нас
Никола Јокић, најбољи српски кошаркаш, због болова у пределу леђа није ризиковао и пропустио је утакмицу Денвера и Лос Анђелес Клиперса, али су му Нагетси показали да знају да предузму одговорност када није ту и славили су резултатом 113:104.
Имао је Денвер лош период у којем је на пет утакмица уписао четири пораза, али све се враћа на прави пут, покзали су то Нагетси и против Клиперса јер је тим из Лос Анђелеса у овом мечу био фаворит поготово јер је Денвер морао не само без Николе Јокића већ и без Арона Гордона као и Џамала Мареја.
Међутим, прошлогодишњи шампиони играли су као прави шампиони и показали су да знају да се одуже главним покретачима тима када они нису ту.
Филип Петрушев - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2023
СПОРТ
Америчка сага је готова – Филип се вратио у Европу
Није све текло сјајно, Клиперси су водили после прве деонице, док је Денвер успео да на полувремeну стигnе до предности од два поена. Нису међутим то вођство сачували Нагетси, а Клиперси су током треће деонице имали и двоцифрену предност.
Уследила је потом страшна серија Денвера од 12:0 на старту последње четвртине после које домаћи тим никако није успевао да поврати предност. Имали су на крају Нагетси и боље проценте шута, али оно што је још важније и бољу тимску игру јер су меч завршили са 28 асистенција док су домаћини имали десет мање.
Победа над Клиперсима без Јокића важна је за Денвер јер су савладали тим у ком су звезде попут Пола Џорџа, Џејмса Хардена и Расела Вестбрука.
Најзаслужнији за победу био је Реџи Џексон који је блистао са 35 поена,пет скокова и 13 асистенција, а испратио га је и одлични Деандре Џордан такође уз дабл-дабл учинак са 21 поеном, 13 скокова и пет асистенција.
Највише проблема у противничком тиму задавао им је Кавај Ленард који је убацио 31 поен уз седам скокова, али је одличан био и Ивица Зубац са 23 поена и 14 скокова.
Детаљи са вечитог дербија одиграног у оквиру петог кола Евролиге - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2023
СПОРТ
Партизан „стотком“ по Борцу, Звезда преслишала Крку у Новом Месту
Дарко Рајаковић - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2023
СПОРТ
Србин је донео партизански дух у Северну Америку: „Фантастичан избор, браво за тренера!“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала