- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Влаховић се отворио Италијанима „Мајка је хтела да будем доктор – могу и боље“

© AP Photo / Marco AlpozziДушан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2023
Пратите нас
Када нападач не постиже голове моментално је разапет, то је уједно био случај с Душаном Влаховићем. Ипак, одлична игра и гол у дербију Јувентуса и Интера окончаном без победника (1:1) лансирали су Србина у центар пажње, овога пута у позитивном контексту.
„Gazzeta dello Sport“ направила је велики интервју са нападачем Јувентуса и репрезентације Србије у ком је Душан причао о бројним темама, од раног детињства и тиме чиме је његова мајка хтела да се он бави, до критика јавности, трансфера и пласмана Орлова на Европско првенство после 24 године.
Мало ко зна да је мајка Душана Влаховића желела да голгетер торинске „старе даме“ буде доктор.
„По завршетку основне школе моја мајка је хтела да идем паралелно на две стазе. Да играм фудбал, али да не запоставим школу. Ишао сам у школу која те припрема за студије медицине, али сам престао након што сам прешао у први тим Партизана. Било је изузетно захтевно и практично немогуће. Уписао сам нормалну школу, како бих завршио средњу школу“, открио је за „Gazzeta dell Sport“ Душан.
Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2023
СПОРТ
Повратак Пантера и порука: „Хаос на терену и мир у глави“
Влаховић је свестан да се од њега увек пуно очекује. Самим тим, не дотичу га критике у јавности када је на снази голгетерски пост.
„Није ме секирало то што нисам давао голове, трудим се да то не утиче на мене. Знамо да смо снажни, што потврђује реми са Интером који је кандидат за освајање Скудета. Јувентусу је приоритет повратак у Лигу шампиона. Сваки играч има снове и циљеве, како личне, тако и тимске. Желим да помогнем тиму и због тога напорно радим сваки дан. Уколико ти је циљ да постанеш топ играч, онда мораш да неутралишеш своје мане. Да ли је утакмица против Интера моја најбоља? Могу још боље“, без устезања је поручио Влаховић.
О гласинама и спекулацијама да ће напустити Јувентус и Торино, што је посебно било актуелно у претходном прелазном року, Влаховић је рекао.
„Приче о трансферу ми не одвлаче пажњу, за мене је лето било као и свако друго. Увек сам фокусиран на Јувентус и желим да останем. Изоловао сам се од тих прича и размишљам само о терену. Када бисмо слушали све гласине, полудели бисмо. Хвала навијачима што су увек присутни, лепо је имати их на својој страни и зато се трудим да им узвратим што бољим партијама. Мој менаџер већ преговара о продужетку сарадње са Јувентусом“.
Неизбежна тема био је пласман Србије после 24 године на Европско првенство.
„Током Мундијала у Катару нисам био физички добро, сада смо се после скоро 24 године пласирали на Европско првенство и иписали смо нову страницу историје српског фудбала. Али, нисам задовољан. Имамо добар тим и можемо да урадимо нешто значајно. Милинковић-Савић? Питао сам га да ли је срећан у Саудијској Арабији. Ја у Арабији? Поносан сам што играм за један од најбољих и највећих клубова на свету и тренутно себе само овде видим“ закључио је Влаховић, додајући да са тренером Масимилијаном Алегријем воли да игра баскет.
„Као мали сам са пет година играо кошаку, али су сви моји другови из краја играли фудбал. Тражио сам од мајке да пређем на фудбал. Склонили су нам кош овде у Континаси, али Алегри зна да сам спреман и може увек да ме изазове. Задовољство је играти против њега јер има победнички менталитет и преноси га не екипу“.
Српски фудбалер Андрија Живковић у дресу ПАОК - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2023
СПОРТ
Солун слави српску левицу!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала