- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хамад је оборио рекорд, а Француз открио његово „најјаче оружје“: „Немогуће је...“

© Sputnik / Лола ЂорђевићХамад Међедовић
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2023
Пратите нас
Србија има најбољег тенисера света, а од суботе увече има и званично најбољег младог тенисера света – Хамада Међедовића. Момак из Новог Пазара освојио је турнир нове генерације у Џеди, оборивши рекорд са чак 69 ас удараца.
У финалу у ком је разоружао 19-годишњег Француза Артура Филса, Хамад је одсервирао невероватних 19 ас удараца, што је натерало његовог ривала да после борбе у пет сетова ода признање Хамаду.
„Имао си изузетну недељу, ти сервираш бомбе и немогуће је ритернирати. Не знам шта радиш. Свака част. Свака част целом твом тиму, надам се да ћете имати добру годину“, показао је млади, талентовани Француз да је велики спортсмен и да уме да поднесе пораз.
Хамад је у двобој са Французом који је 36. играч планете ушао као 110. рекет света, што потврђује да је велики таленат и да га у наредној сезони, по свему приказаном у финишу 2023. године, очекује скок на АТП листи.
Подсетимо, финале нове генерације одиграно је у Џеди, а Хамад је после преокрета и пет сетова успео да дође до трофеја преко Артура Филса резултатом 4:3, 1:4, 2:4, 4:3, 1:4 у мечу који је трајао два сата и 14 минута.
Тако је Србија исписала историју, јер је после Новака Ђоковића и освојеног Завршног мастерса у Торину и Хамад Међедовић освојио Завршни мастерс за младе тенисере.
Новопазарцу је тренутно тренер селектор Дејвис куп репрезентације Виктор Троицки, док му финансијски око каријере неретко помаже Новак Ђоковић.
Сам Хамад је после тријумфа и успеха каријере поручио да му је драго што бар на неки начин иде стопама највећег свих времена.
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2023
СПОРТ
Хамад „натерао“ Новака да се огласи и поручио: „Срећан сам што идем стопама Ђоковића“
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2023
СПОРТ
Велика победа! Србија добила најбољег на свету и у новој генерацији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала