- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин би могао да добије „божићни поклон“ из Америке

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteЗграда Капитола у Вашингтону
Зграда Капитола у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2023
Пратите нас
Уколико се амерички Конгрес не договори о војној помоћи Украјини, то ће бити „божићни поклон“ за Русију, изјавио је британски министар спољних послова Дејвид Камерон.
„Европска безбедност је и америчка безбедност. Морамо да сачувамо јединство, пребацимо новац Украјинцима. Уосталом, ако издвајање тог новца не буде одобрено (у Конгресу), онда ће бити задовољна само двојица људи: један од њих је Владимир Путин у Русији, а други је Си Ђинпинг у Пекингу. Не знам за вас, али не желим да ни једном ни другом да дам божићни поклон", рекао је Камерон на безбедносном форуму Института Аспен у Вашингтону.
Такође је казао да би председник Русије наводно могао да се „врати по још“ ако га Запад не заустави у Украјини, преноси „Скај њуз“.
„Знамо Путина. Ако га сада не зауставимо, вратиће се по још“, тврди британски министар.
Истовремено је нагласио да је војна помоћ Украјини „добра инвестиција“ у јачање безбедности НАТО-а.
Говорећи о неуспеху украјинских Оружаних снага током контраофанзиве, британски министар је позвао на „стрпљење“. Истовремено је нагласио да „Крим не би требало да буде црвена линија“ за Запад приликом доношењу одлука о испоруци оружја дугог домета Украјини.
Камерон је такође казао да се Лондон залаже за то да се Кијеву преда замрзнута руска имовина. По његовим речима, та средства ми могла бити преусмерена на „обнову Украјине“.
Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је раније да ће Русија, наводно, напасти чланице НАТО-а након победе у Украјини. Координатор Беле куће за стратешке комуникације Џон Кирби назвао је веома вероватним учешће америчке војске у конфронтацији са руским снагама у случају да руска војска победи у специјалној војној операцији. Кремљ је након тога саопштио да се Вашингтон бави демонизацијом Русије.
Раније је саопштено да нацрт закона о издвајању више од 100 милијарди долара помоћи Украјини, Израелу и Тајвану није прошао процедурално гласање у Сенату САД.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2023
РУСИЈА
Како је Путин изазвао геополитички срчани удар код лидера Запада – у само два дана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала