- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Цео свет чекао његове трансфере – а сада му прети вишегодишња суспензија

© AP Photo / Dave ThompsonПол Погба (десно) и Андрос Таунзенд (лево) у дуелу
Пол Погба (десно) и Андрос Таунзенд (лево) у дуелу - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2023
Пратите нас
Тужиоци италијанске антидопинг агенције затражили су данас четворогодишњу суспензију за фудбалера Јувентуса Пола Погбу (30), због недозвољене употребе тестостерона, преносе страни медији.
Некада је цео свет помно пратио трансфере Погбе из Јувентуса у Манчестер Јунајтед и обратно, а данас је, чини се, бивши шампион света са Француском пао на баш ниске гране.
Француски фудбалер је у септембру био позитиван на тестостерон, након чега је одбио да се договори са Антидопинг агенцијом Италије, што значи да ће његов случај морати да заврши на суду.
Четворогодишње суспензије се могу умањити у случајевима у којима спортиста може да докаже да је допинг био ненамеран, ако је позитиван тест био контаминиран или ако пруже значајну помоћ истражитељима.
Погба је 2012. године из млађих категорија Манчестер јунајтеда прешао у Јувентус без обештећења, а потом је италијански клуб за трансфер у супротном смеру инкасирао чак 105 милиона евра.
Десет година пошто је први пут прешао из Јунајтеда у Јувентрус Погба је поново кренуо тим путем – и поново без обештећења.
Велики таленат, али... Очигледно са проблемима ван терена.
Луис Суарес - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2023
СПОРТ
Болна исповест славног Уругвајца: „Пре утакмица таблете и инјекције“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала