- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Запад се све више дистанцира од Кијева – у приче о поразу Русије више нико не верује

© AP Photo / LIBKOSУкрајинска војска
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2023
Пратите нас
У приче Запада о победи над Русијом више нико не верује, а и западне земље се све више дистанцирају од Украјине, изјавио је бугарски новинар Виктор Турмаков.
Он је подсетио да је амерички Сенат донео одлуку да не издваја додатна средства за Кијев, истакавши да је могуће да и друге земље крену тим путем.
„Инвеститор (САД) престао је да улаже и прелази на решавање других проблема. Амерички Сенат је одбио да пошаље додатна средства Украјини. Молбе и убеђивања председника Џозефа Бајдена такође нису уродила плодом. Зеленски је реаговао као петогодишње увређено дете. Наљутио се и отишао у своју собу, залупивши вратима. Украјински председник је требало да путем видео конференције убеђује конгресмене да издвоје средства. Када је постало јасно да неће добити средства, отказао је разговор, наводно из техничких разлога“, рекао је Турмаков.
Како додаје, „очигледно добри амерички Деда Мраз ове године неће доћи у Украјину“.
„На Западу се већ неко време све више примећује принцип политичког дистанцирања од Украјине као земље која није оправдала наде западних покровитеља. Очигледно ће после САД и друге земље почети да одбијају да издвоје средства Кијеву“, сматра новинар.
Он је подсетио да су у НАТО позвали „да се припреме за лоше вести из Украјине“, а у земљама ЕУ у први план су почели да избијају њихови проблеми.
„Знате да је план САД и ЕУ за украјински блицкриг пропао. А онда су се појавила снуждена лица која су почела разговор на тему – и шта сад? Током протекле године Запад се претварао да може да сломи Русију. Али данас у то више нико не верује. Генерални секретар НАТО-а Јан Столтенберг је директно позвао да се припреме за лоше вести из Украјине. Ратни ентузијазам Европљана некако се угасио. Њихови економски и социјални проблеми су дошли до изражаја“, закључио је Турмаков.
Раније је саопштено да нацрт закона о издвајању више од 100 милијарди долара помоћи Украјини, Израелу и Тајвану није прошао процедурално гласање у Сенату САД.
Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је да ће Русија, наводно, напасти чланице НАТО-а након победе у Украјини. Координатор Беле куће за стратешке комуникације Џон Кирби назвао је веома вероватним учешће америчке војске у конфронтацији са руским снагама у случају да руска војска победи у специјалној војној операцији. Кремљ је након тога саопштио да се Вашингтон бави демонизацијом Русије.
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2023
РУСИЈА
Москва: Запад спреман на свакаква лукавства само да би убедио парламенте да одобре новац за Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала