- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Новак је захтеван шампион“

© AP Photo / Antonio CalanniНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, са својим тимом има изузетан однос па чак и када се током мечева љути на људе у свом боксу. Посебан однос српски ас има са Марком Паникијем који му је кондициони тренер, а сада је и Италијан открио више о свом раду са Ђоковићем.
У свој тим Новак Ђоковић довео је Марка Паникија 2019. године и више је него задовољан радом са Италијаном. Са друге стране и сам Паники захвалан је што има прилику да тренира највећег тенисера свих времена и по његовим речима феномена.
„Постоји више од једног разлога зашто је Ноле ту где јесте, али морамо да почнемо од чињенице да је он генетски феномен – способан је да све ради једноставно и у континуитету, али способан и да ради ствари које други једноставно нису у стању. Није увек могуће копирати га“, рекао је Паники.
Италијански стручњак истакао је да је Новак захтеван шампиона, али је управо то особина која је Новаку донела 24 Гренд слем титуле.
„Зна докле може да ’гура’ себе и има искуство да разуме шта му сопствено тело поручује. Ми из тима му пружамо подршку тако што му дајемо оруђа да даље развије своје способности. Новак је захтеван шампион – жели много од себе, а то значи и да они око њега морају да се прилагоде таквим амбицијама“, истакао је Паники.
Нема никакве сумње да Новак на Аустралијан опену напада 11. титулу на том месту.
„Његова мотивација је увек висока, без падова. Почињемо са припремама 10. децембра и после тога идемо у Аустралију“, закључује Паники.
Колико је Италијан важан део Новаковог тима, често истиче и сам српски ас који је хвалио Паникија.
„Марко Паники је мој кондициони тренер који је у том послу већ више од 35 година. Има факултетско образовање биомеханике, анатомије, постуре тела – то су техничке ствари које су јако важне у разумевању целог кинетичког ланца код одређеног ударца. Са сервисом имам највише проблема у одржавању нивоа и ритма на овом турниру, па о томе највише разговарам с њим и са Гораном (Иванишевићем)“, рекао је Новак.
Први Гренд слем у сезони почиње 14. јануара, а Новак ће се претходно уигравати на Јунајтед купу.
Јаник Синер Саша Зверев УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2023
СПОРТ
Синер можда није Алкарас – али га је бацио у сенку
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2023
СПОРТ
Новаковом бекхенду није одолео ни Надал
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала