- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Доживотна суспензија због нокаута судије

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2023
Пратите нас
Фудбалски савез Турске казнио је доживотном суспензијом председника Анкарагучуа Фарука Кочу, који је почетком недеље после меча са Ризеспором (1:1) утрчао на терен и нокаутирао главног арбитра.
Два ударца пресницом у лице, бацила су на траву судију Халила Умута Мелера, који је био шокиран насилничким понашањем првог човека Анкарагучуа.
Разлог за напад, по свему судећи, био је касни гол који је Анкарагучу примио од Ризеспорта у 97. минуту, који је оставио без три бода Кочуов тим у дубокој судијској надокнади. Ипак, како насиљу није место у животу и спорту, самим тим и на фудбалском терену, тако је било јасн ода ће Турци изрећи драконску казну председнику насилнику.
"Инцидент који се догодио настао је због погрешних одлука и провокативног понашања судије, Желео сам вербално да реагујем и пљунем му у лице. Након ударца за који сам знао да неће изазвати никакве проблеме, судија је стајао неко време, а онда се бацио на земљу. Удаљили су ме с лица места јер сам срчани болесник", невешто се бранио насилник Коча.
Фарук Кочу је после меча и инцидента поднео оставку, али га то није спасило од изрицања доживотне суспензије од стране Фудбалског савеза Турске.
Такође, Коча је кажњен и финансијски, износом од два милиона турских лира, што је око 63.000 евра. Анкарагучу ће због испада свог председника бити кажњен са пет утакмица без подршке навијача.
Фарук Коча је 59-годишњи политичар и дуго је у свему фудбала. Један је од политичара који је био део Народне скупштине у Турској у периоду од 202. до 2011. године. Био је члан Странке правде и развој, чији је лидер председник Турске Реџеп Тајип Ердоган.
Детаљ са утакмице Србија- Шведска - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2023
СПОРТ
Спутњик сазнаје: Србија и Русија чекају „зелено светло“ ФИФА и УЕФА
Фудбалери Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2023
СПОРТ
Српски фудбал дотакао дно – од историјске прилике до епске бламаже
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала