- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звездино дете је порасло и има поруку за Партизан

© Фото : ФК Црвена звезда/ФејсбукЈован Мијатовић
Јован Мијатовић - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2023
Пратите нас
Једном, двапут, трипут пуцао је и погодио у мету Јован Мијатовић у двобоју Црвене звезде и Спартака у Суботици (4:1). Коначно га је тренер Бахар пустио од старта, а овај му је узвратио хет-триком, а све то пред 171. вечити дерби заказан за среду од 18 сати у Хумској.
Није могло лепше и боље за Звездино дете које порасло и гладно је голова, што се могло видети у двобоју са Спартаком на северу Србије. И не намерава на томе да се заустави суперталентовани Јован Мијатовић за чије услуге се увелико распитују Руси, ту је и холандски Фејенорд, а њему је само у глави терен, Звезда и да се мрежа тресе.
„Желим на први начин да завршимо први део сезоне и да одемо на паузу као јесењи шампиони. Драго ми је што сам у голгетерском расположњеу, и наравно да бих волео да погодим и у дербију. Ипак, најважније је да остваримо повољан резултат у среду“, рекао је Јован.
Мијатовић је мрежу Спартака погађао у 26, 55. и 93. минуту, а голове је посветио навијачима Црвене звезде.
„Била је изузетно тешка утакмице, јер је Спартак заиста чврста екипа у средини, а по боковима су изузетно брзи. Успели смо ипак да наметнемо наш стил игре, и да стпљивом игром дођемо до голова. Мислим да нам је ово једна од најбољих утакмица ове сезоне и пресрећан сам што је овај сусрет увод у 171. вечити дерби. Што се тиче хет-трика, гол посвећујем звездашима. Хвала им што су у великом броју дошли у Суботицу и подржали нас. Звездино сам дете, и све ово емотивно доживљавам“, рекао је херој Звездиног тријумфа у Суботици 18-годишњи Јован Мијатовић.
Ни Барак Бахар који је досад стидљиво давао шансу Мијатовићу, није остао имун на његову партију. Ипак, није у први план ставио голове, већ нешто друго.
„Он јако добро гради на терену, није само добар у постизању голова. Ради за тим, то је најважије за њега“, кратко је поручио тренер црвено-белих.
Звезда ће у 171. вечити дерби ући са два бода предности, с обзиром на то да се Партизан оклизнуо у Хумској против Радничког из Крагујевца (3:3).
Партизан - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2023
СПОРТ
Партизан се саплео у Хумској пред дерби са Звездом
Јован Мијатовић - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2023
СПОРТ
Мијатовићев хет-трик за покер Звезде у Суботици и загревање за Партизан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала