- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан се саплео у Хумској пред дерби са Звездом

Партизан - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2023
Пратите нас
Фудбалери Партизана ремизирали су са Радничким из Крагујевца 3:3 (2:2) на свом терену у мечу 19. кола Суперлиге, па ће са минусом од два бода ући у 171. вечити дерби, који је заказан за среду од 18 часова у Хумској.
Крајње неочекиван почетак сусрета и два гола у мрежи Партизана после само 16 минута.
Глушчевић је погодио на асистенцију Пецеља већ у седмом минуту, да би девет минута касније Жофри дуплирао предност, за мук у Хумској!
Фудбалски стадион — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2023
СПОРТ
Лутон се огласио о стању фудбалера који је колабирао на терену
Два примљена гола нису убила психолошки Партизан, већ су натерала изабранике Игора Дуљаја да се тргну из летаргије у коју су упали. Успео је Бразилац Салдања да преполови предност у 39. минуту на асистенцију Алда Калулуа, да би у 44. минуту ефектним ударцем из "слободњака" успео да матира Лековића.
Савршено је измерио Израелац и са 18 метара, успео је да пребаци живи зид и да смести лопту под саме рашље гола који је бранио Лековић.
После изузетно узбудљивих 2:2 на полувремену, на исти начин настављено је и друго полувреме. Партизан је стигао до предности преко Салдање у 61. минуту, али је ВАР провера показала да је био у офсајду.
А, онда 74. минут и нови шок за домаћина. Несвхатљива грешка Синише Саничанина, који је градио једну лопту у петерцу, а онда је неспретно с њом напуцао голмана Јовановића, да би све то испратио и казнио Видаков - 2:3.
Кренуо је Партизан затим на све или ништа. Дуљај је извео из игре Саничанина у 82. минуту, ушао је офанзивац Трифуновић. Бод црно-белима ишчупао је Кристијан Белић који је у 87. минуту успео на асистенцију Салдање да матира Лековића за коначних 3:3.
Са различитим расположењем ће Звезда и Партизан у 171. вечити дерби, јер су црвено-бели рутински славили у Суботици против Спартака, а хет-трик је постигао Јован Мијатовић.
Ђорђе Петровић, голман, Њу Ингланд - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2023
СПОРТ
Ђорђе одбранио Челси, па се похвалио: „Одушевљен и захвалан“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала