- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Ухапшени осумњичени за напад на Миладина Ковачевића испред РИК-а

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆПолиција
Полиција - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2023
Пратите нас
Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, ухапсили су Д. М. (20) из Јагодине и И. К. (19) из Београда због сумње да су синоћ испред зграде Републичке изборне комисије напали директора Републичког завода за статистику Миладина Ковачевића.
Они се сумњиче да су извршили кривично дело насилничко понашање на спортској приредби или јавном скупу, саопштио је МУП.
Сумња се да је Д. М. ноћас испред зграде Републичке изборне комисије, у Улици краља Милана, спречавао чланове те комисије да оду након изласка из зграде, а потом и одгурнуо директора Републичког завода за статистику, оштећеног Миладина Ковачевића.
И. К. је, како се сумња, више пута бацио чврсте предмете ка згради РИК-а, покушавао да уклони заштитну ограду, вређао полицајце, а потом одгурнуо једног полицијског службеника.
Против 34-годишњег мушкарца биће поднета прекршајна пријава у редовном поступку због учињеног прекршаја вређање, вршење насиља, претња или туча из Закона о јавном реду и миру.
Републичка изборна комисија - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2023
СРБИЈА
„Протести прерасли у насиље“: Пронађени ножеви и мотке - РИК одржао ванредну конференцију
Aдвокат, бивши министар и први повереник за информације од јавног значаја Републике Србије Родољуб Шабић - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2023
МУЛТИМЕДИЈА
Како Родољуб Шабић брани свој интервју /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала