- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак срео легенду у Дубаију – па му откривено да је „преварен“

© AP Photo / Antonio CalanniНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2023
Пратите нас
Недавно је Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, у Дубаију срео Хабиба Нурмагомедова, чувеног руског ММА борца, а у њиховом друштву нашао се и прослављени тренер Хавијер Мендес. Неколико дана после разговора откривено је и да је током њега Мендес лагао српског аса.
Велики број спортиста, а нарочито тенисера и тенисерке одабрали су Дубаи као дестинацију за припреме за наредну сезону, а међу њима је био и Новак Ђоковић.
Прослављени српски ас тренирао је са Хамадом Међедовићем, а током боравка у Дубаију срео је Хабиба Нурмагомедова, непораженог руског ММА борца који је био у друштву Хавијера Мендеса.
Мендес има богату тренерску каријеру када је реч о ММА борцима, међутим он је речима додатно обогатио своје успехе у жељи да импресионира најбољег тенисера света.
„Овде причамо колико сам УФЦ шампиона тренирао, а заправо сам лагао. Нисам тренирао 20 УФЦ шампиона, али зато што ме је Новак слушао покушавао сам да га импресионирам. Тренер овде вара“, написао је Мендес уз приложени видео снимак на ком се види разговор тројице спортских великана.
Мендес је током тренерске каријере био и у тиму Нурмагомедова као и његовог рођака Усмана Нурмагомедова. Са њим на месту тренера УФЦ звезде стизале су до великих успеха, међутим очигледно је Мендес желео да додатно увећава своју улогу.
Када је реч о Нурмагомедову, руски борац био срећан што је имао прилику да поприча са највећим тенисером свих времена, али је задовољство делио и Ђоковић који зна да је Рус великан у свом спорту.
После припрема у Дубаију Новак први меч игра 27. децембра у Ријаду против Карлоса Алкараса. Тај сусрет је ревијалног карактера, а после њега српски ас путује у Перт где ће играти за Србију на Јунајтед купу од 31. децембра.
Тим Хенман - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2023
СПОРТ
Британска легенда нема дилему: „Ђоковић ће наставити да доминира“
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2023
СПОРТ
Инсајдер са Надаловог тренинга: Биће опасан и побеђиваће
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала