- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Индијац је био на ивици амбиса – а Новак је помно пратио како се спрема изненађење

© AFP 2023 / TIZIANA FABIСумит Нагал
Сумит Нагал - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2024
Пратите нас
Сумит Нагал, најбоље рангирани индијски тенисер, пре неколико дана објавио је да ће се пензионисати јер нема довољно материјалних средстава. После те његове поруке огласила се компанија „Гаторејд“ која му је постала спонзор и на тај начин му спасила каријеру, а цео случај испратила је организација ПТПА коју води Новак Ђоковић.
Са само 26 година Сумит Нагал пожелео је да напусти професионални тенис јер као 156. играч света не зарађује довољно за живот, а поготово не за каријеру односно учешће на турнирима.
„Када погледам на рачун у банци, исти је као на почетку године. Имам 900 евра. Мало су ми помогли неки људи, имам месечну плату од индијске нафтне компаније, али немам неке велике спонзоре“, открио је најбољи индијски тенисер.
Све што заради уложи у каријеру, а то се у претходном периоду никако није исплаћивало.
„Инвестирам све што зарадим. Путујем са једним тренером и то немам физиотерапеута. Шта год да зарадим инвестирам и осећам се као да недостаје подршке иако сам последњих неколико година најбољи индијски тенисер. Једини сам Индијац који се квалификовао за гренд слем и једини који је добио меч на Олимпијски играма у последњих неколико година. Када ми је ранкинг пао због повреде, нико није хтео да ми помогне и зато сам разочаран. Тешко је добити финансијску помоћ у Индији и да будем искрен, не знам шта да радим. Одустао сам“, навео је Нагал.
За Нагалову причу чула је компанија „Гатерејд“, амерички бренд пића, чији су власници одлучили да стану уз Индијца и пруже му материјалну подршку, односно да му постану спонзори.
„Гатрорејдј е одувек веровао у подршку спортистима. Самит је узор спортистима нове генерације Индије, а његова каријера је прави пример напорног рада и зноја који чини да таленат блиста. Као бренд који је посвећен подршци спортистима у уклањању препрека ка спортском успеху, са задовољством можемо да пожелимо добродошлицу Сумиту у Гаторејдтим. Желимо му све најбоље док представља нацију и надамо се да ћемо овим удружењем оснажити следећу генерацију спортиста док настављају да следе своје снове“, написала је компанија.
Нагал је одлучио да остане у тенису, а прича није промакла ни компанији ПТПА коју је основао Новак Ђоковић. Примарни циљ српског аса када је оснивао ову компанију била је помоћ слабије рангираним тенисерима, па је тако Ахмад Насар, директор организације, истакао колико му је драго што се Новаков глас око побољшања услова за играче далеко чује.
„Драго ми је што ово видим и надам се да је то први од многих нових спонзора. Лидери ПТПА попут Новака Ђоковића и Онс Жабур недавно су говорили о подршци и доласку до места где професионалнији тенисери могу да зарађују за живот. Иако је то индивидуални спорт, то је тимски рад!“, написао је Насар коментаришући Нагалову објаву да је добио спонзора.
Током каријере највећи успеси индијског тенисера били су друго коло УС Опена и друго коло Олимпијских игара, а може да се похвали и тиме да је против Роџера Федерера освојио један сет.
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2023
СПОРТ
Миомир јури два полуфинала у истом дану
Новак Ђоковић Бен Шелтон УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2023
СПОРТ
Некада Надал и Федерер, а сада – ко то инспирише Ђоковића?
Џон Мекинро - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2023
СПОРТ
Кад и Мекинро занеми... /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала