Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

На Бадњи дан прошле године на КиМ су рањени Стефан и Милош, нападач и даље на слободи

© Фото : Youtube/Kosovo Online/PrintscreenДалибор Јевтић и Горан Ракић у посети дечаку рањеном код Штрпца
Далибор Јевтић и Горан Ракић у посети дечаку рањеном код Штрпца - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2024
Пратите нас
У суботу, 6. јануара, навршава се годину дана од рањавања Стефана и Милоша Стојановића у Готовуши у општини Штрпце на Косову и Метохији. За породице рањених младића био је то, како су навели, крвави Божић, док се припадник тзв. косовских безбедносних снага Азем Куртај, који је на њих пуцао из возила, налази на слободи.
Стефан и Милош Стојановић су рањени када су се на Бадњи дан из сече бадњака враћали кућама. Један је рањен у шаку док је други задобио прострелну рану рамена.
Звонко Стојановић, отац рањеног Милоша, изјавио је за Косово онлајн да су и годину касније сећања на тај дан помешана, истичући да је најважније да су деца добро.
„Што се тиче атмосфере у којој дочекујемо наш најрадоснији празник Божић, то је као и сваке године. Надам се да ће момци не само из Готовуше, већ из читаве Сиринићке жупе опет ићи, донети бадњак у срећи, здрављу и уз песму као што су увек радили“, казао је Стојановић.
За Славицу Миленковић, баку дванаестогодишњег Стефана то је био крвави Божић. Каже да је захвална Богу што јој је унук остао жив.
„Божић је за мене прошле године био крвави Божић, нисмо ни обичај учинили како ваља, а надам се да ћемо ове године прославити као сви нормални људи, да тога не буде више. То је био ужасан дан и дан данас се тако сећам, то је за мене као баку био ударац. Унук је добро, има ожиљак, то је на рамену, близу срца“, рекла је Славица.

Нападач се брани са слободе

Припадник тзв. КБС Азем Куртај који је из пиштоља ранио Стефана и Милоша одлуком Суда у Урошевцу пуштен је да се брани са слободе. Милошев заступник Вељко. Д. Радић навео је да је последње рочиште одржано још 16. марта и да се предмет сада налази пред Апелационим судом.
„Моје очекивање је било да ће ова кривична ствар да иде доста убрзано. Међутим, последње рочиште које је пред Основним судом у Урошевцу одржано било је рочиште за прво саслушање и то 16. марта 2023. године. Од тога дана нити ја који заступам Милоша Стојановића ни мој колега који заступа малолетног Стефана Стојановића нисмо добили никакав позив нити писану информацију о току и статусу кривичног поступка против оптуженог Азема Куртаја“, рекао је Радић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала