- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јунак Јокић о „најлакшем шуту“: „Знао сам да ће ући“ /видео/

© AP Photo / Loren ElliottНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2024
Пратите нас
Никола Јокић који је тројком са пола терена уз звук сирене изазвао мук у „Чејс центру“ у Сан Франциску, доневши победу Денвер против Голден Стејта (130:127), изјавио је после меча да су то најлакши шутеви, као и да је знао да ће лопта проћи кроз обруч!
И није слагао Јокић, пуцао је и погодио право у мету. И то у сваком смислу. Прво, пресудио је „ратницима“ и изазвао шок и неверицу на лицу Стефа Карија, а друго, лепо је рекао да су такви шутеви најлакши!?
Сигурно да ће бити оних који ће помислити: "Шта прича овај", како најлакши с пола терена, па још уз звук сирене... Али, треба сагледати ствари и из другог угла. Јокић јесте преузео одговорност, али чињеница је да није имао други избор. Он и његов Денвер нису имали шта да изгубе, загарантован продужетак, 3,6 секунди пре краја и јасно је да до коша није могао да стигне, па је тројка с пола терена била једино могуће решење.
А, Јокић, ко Јокић. Хладан ко лед и на висини задатка!
„То је била последња опција у тој акцији. Само сам шутнуо. Мислим да су такви шутеви најлакши. Када немаш других опција, могућности. У ствари, када осетим, помислим: Ох, погодићу ово. Можеш да видиш лет лопте, једноставно сам знао да ће ући“, кратко и јасно је поручио херој Денверове невероватне победе над Голден Стејтом.
Подсетимо, шест минута пре краја меча домаћин је имао +18, да би у финишу при резултату 127:125 Сомборац двојком и тројком уз звук сирене обезбедио невероватан тријумф Нагетсима.
Јокић је сусрет окончао са 34 поена, имао је девет скокова и 10 асистенција.
„Заиста лепа победа и леп повратак за нас. Заостајали смо 12 поена на три минута и 40 секунди, али нисмо се предавали. Нисмо одустајали, то је један од најбољих описа овог тима. Што се мене тиче, трудим се да читам игру. Откако сам стигао у НБА, тако сам и код куће у Србији играо. Трудим се да пронађем отвореног саиграча, или ако сам ја слободан да постигнем кош. Срећан сам због ове победе. Имали смо бројних пропуста у одбрани, али смо поправили ствари у последњој четвртини, одиграли смо чвршће и боље“, закључио је Јокић, ког је са 30 поена прартио Арон Гордон.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2024
СПОРТ
Загрљај Срба у Америци који је обишао свет – учитељ први честитао ученику /видео/
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2024
СПОРТ
Јокић тројком с пола терена уз звук сирене срушио Голден Стејт /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала