Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић честитао Божић српском народу на КиМ и упозорио да су Срби и даље изложени насиљу и терору

© AP Photo / Darko VojinovicСрпска застава поред остатака средњевековног града и Црква Светог Ђорђа у Северној Митровици
Српска застава поред остатака средњевековног града и Црква Светог Ђорђа у Северној Митровици - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2024
Пратите нас
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић честитао је Божић српском народу и свештенству на Косову и Метохији, подсетивши да се свете и универзалне вредности као што су љубав, мир и разумевање у покрајини свакодневно газе.

„Пуцањ у Стефана и Милоша Стојановића из Готовуше, док су на данашњи дан прошле године носили Бадњак, био је пуцањ безумника у мир, дечију невиност и чистоту и означио је једну од најтежих година за српски народ на Косову и Метохији“, рекао је Петковић.

Према његовим речима, српски народ је био изложен физичком насиљу и терору, неоснованим хапшењима и лажним оптужбама, ускраћивана су му сва политичка и основна људска права, отимана дедовина, присвајане и скрнављене цркве.
„За све ове страхоте према српском народу остали смо ускраћени за кажњавање одговорних, док смо такође сведоци да је политичка и друштвена атмосфера у Приштини, из које ови страшни догађаји проистичу, и даље присутна, као и да су, нажалост, шовинизам и мржња према Србима идеолошке константе“, указао је он.
Он је додао да без обзира на искушења на Косову и Метохији, никада пламен мржње и насиља, неће победити пламен вере, истрајности и наде у боље сутра.
Којим ће путем Србија кренути после избора погледајте у емисији „Свет а Спутњиком“:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала