- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин се за Бадње вече састао са породицама погинулих руских војника

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Уђи у базу фотографијаНовогоднее обращение президента РФ В. Путина
Новогоднее обращение президента РФ В. Путина - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2024
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин се на Бадње вече састао са породицама погинулих војника у зони Специјалне војне операције у Украјини, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Путин је том приликом изјавио да тај сусрет треба да буде сигнал чиновницима свих нивоа о потреби да се подрже породице руских војника.
„Многи наши мушкарци, наши хероји, ратници, данас са оружјем у рукама бране интересе наше земље. Прво бих желео да им ми заједно честититамо овај празник. А друго, желео би да овај сусрет пошаље јасан сигнал свим мојим колегама широм целе ове огромне територије Руске Федерације на свим нивоима да буду уз вас ма где били“, рекао је Путин.
Додао је и да је живот компликован и непредвидив, због чега се често и јавља потреба за подршком са стране.
Иначе, руски лидер се са породицама погинулих војника састао у својој резиденцији у Ново-Огарево, а пре сусрета, њима је био организован програм током којег су посетили изложбе и представе које су организоване у сусрет Божићу.
„Када су стигли у резиденцију, прво им је била организована екскурзија по коњушници током које су испричали све о коњима који ту живе. Након тога, председник је имао веома опширну беседу са удовицама и децом погинулих хероја Русије, након чега их је позвао на заједничку вечеру“, навео је Песков.
Након тога Путин и породице погинулих руских војника присуствовали су Божићној литургији у храму Спаса Нерукотворног Лика на територији резиденције.
Руски патријарх Кирил - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2024
РУСИЈА
Божићна литургија у Храму Христа Спаситеља у Москви /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала