- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Иранска револуционарна гарда преузела одговорност за ракетне нападе на северу Ирака /видео/

© Фото : Twitter/Barzan Sadiq/ScreenshotЕксплозија у близини аеродрома Ербил у Ираку, архивска фотографија
Експлозија у близини аеродрома Ербил у Ираку, архивска фотографија - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2024
Пратите нас
Иранска револуционарна гарда преузела је вечерас одговорност за напад на, како је наведено у саопштењу, шпијунске и терористичке базе на северу Ирака.
Иако у саопштењу није прецизирана локација напада, извештаји из Ирака сугеришу да су пројектили погодили град Ербил. Иран је раније, у марту 2022, напао наводне израелске мете у Ербилу, као одмазду због ваздушних напада у Сирији у којима су убијена два иранска официра.
Како се наводи у саопштењу Иранске револуционаре гарде, циљеви су биле терористичке групе, а напад је „одговор на терористичке злочине непријатеља Ирана“.
У њиховом саопштењу се наводи да су ракетни напади чувара исламске револуције на „штабове шпијуна и места окупљања антииранских терористичких група“ у Ираку и Сирији одговор на недавни терористички напад у Керману (експлозије на гроб генерала Касима Сулејманија) и у Раску (напад на полицијску станицу).
База Мосада која је била мета напада налазила се у близини америчког конзулата у граду Ербилу, што је довело до погрешних извештаја да су Американци гађани, пренео је РТ.
Канал Еј-Би-Си је пренео да је нападнуто осам мета у близини америчког конзулата у Ербилу.
Према писању медија, аеродром у Ербилу је престао са радом након „веома бруталног бомбардовања“. Неколико експлозија се догодило и у близини америчког конзулата, а жртава међу особљем из САД није било.
Оклопно возило М1117 гардијан америчке производње - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2024
СВЕТ
Поново нападнута америчка база у Ираку
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала