- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Селекторово извињење и Драганова искреност: „Срамота!“

© AP Photo / Sven HoppeРукометаши Србије
Рукометаши Србије - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2024
Пратите нас
Поразом од Црне Горе рукометаши Србије ставили су тачку на Европско првенство. Игром у том мечу, али и на шампионату нису успели да прикажу превише, а највише су разочарали сами себе. Тони Ђерона, селектор репрезентације, извинио се навијачима за неуспех.
Рукометаши Србије одиграли су против Исланда добру и храбру утакмицу која је трбало да им улије самопоуздања, али уследила су два болна пораза од Мађарске и Црне Горе. Мијајло Марсенић ни сам није свестан шта се догодило екипи.
„Јако ми је тешко да причам стварно, али срећа мора да се заслужи. Били смо у игри, знали смо пре почетка да смо ту и шта треба, али немам појма, пад концентрације и после једног бода против Исланда - најбоље екипе у групи - уместо да идемо ка горе, наше самопоуздање и игра пада“, рекао је Марсенић.
Као и остали и Марсенић је изузетно разочаран.
„Не знам што је свако првенство иста прича... Мораћу да размислим за убудуће, истрошен сам и психички и физички. Као и свако други, жао ми је што смо разочарали навијаче и породице, али то је спорт. Некад је тако како јесте и морамо да прихватимо нашу реалност“, закључио је српски рукометаш.
Због дебакла на Европском првенству Србији се извињавао Тони Ђерона.
„Честитке екипи Црне Горе за изузетно интензивну утакмицу, заслужено су победили. Ми смо ову утакмицу изгубили првог дана на овом првенству у првом мечу. Последња два минута против Исланда убацила су "вирус" у главе и унели несигурност од ког се нисмо опоравили до данас. Још у децембру смо рекли да ће одлучивати једна лопта и тако се и десило. Не само вечерас него у свим утакмицама. Тежак дан за навијаче у Србији и ја им се извињавам због тога“, рекао је стручњак из Шпаније за сајт Рукометног савеза Србије.
Драган Пешмабелк био је чини се јавише утучен после елиминације и рекао је да је Србија показала срамотну игру против Црне Горе.
„Шта могу да кажем, срамота је шта смо показали данас, начин на који смо играли. Нисмо трошили енергију, много грешака смо правили... Морамо да напредујемо, да не радимо исте грешке наредни пут“, рекао је српски рукометаш.
Лазар Кукућ, рукометаш који се истакао као најбољи појединац у тиму такође није имао разлога за задовољство.
„Не бих коментарисао мој учинак јер смо изгубили утакмицу, завршили на последњем месту и ово такмичење се за нас завршило катастрофално. Не знам шта бих друго рекао. Јако сам разочаран, цело првенство нисмо били комплетни свих 60 минута на свакој утакмици, што није довољно на оваквом такмичењу јер свака репрезентација има своје квалитете. Мислим да смо данас у одбрани били јако лоши и да нисмо имали довољно велико срце последњих 10-15 минута“, закључио је Кукић.
Србија - Норвешка, рукомет, СП - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2024
СПОРТ
Болан пораз Србије од Црне Горе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала